In het weekend van 21, 22 en 23 september waren de finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam. Op vrijdag heeft Bourbon Avenue in Worm de categorie bands gewonnen. Op zaterdag was de finale voor hiphop en voor de producers in Bird. In de hiphop finale won Djesco. In de electronics finale heeft producer HIGHRFREEQNCS in één uur met een zelfde sample-pakket een nummer geproduceerd dat de jury het meest kon overtuigen. Op zondag heeft singer-songwriter Ward voor een zittend publiek in Theater Rotterdam (locatie Schouwburg) de juryprijs gewonnen. De juryprijs winnaars maken kans op 'De Belofte bij de Rotterdam Music Awards, waarbij ze worden beoordeeld door een jury en kans maken op 10.000 euro. Op zondag 5 mei spelen alle winnaars op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Ward

In de singer-songwriter finale hebben Brian Murphy, Darren Gardner, Dax Niesten, KEES en WARD voor een zittend publiek in Theater Rotterdam (locatie Schouwburg) opgetreden.  

Kees opende de avond. Normaal speelt ze in haar eentje. Speciaal voor de finale heeft ze twee keer gerepeteerd met band. Het klonk alsof ze al een tijd bij elkaar waren. Ze maakt theatrale Nederlandstalige nummers. Haar ode aan 'Blikkie'('Wie maakt me blij, wie maakt me blij, koop een krantje bij mij') genaamd 'Lekker Fietsen' voelt als een potentiële hit(als er nog een beetje aan gesleuteld word). Kees heeft de meeste mensen overtuigd om op haar te stemmen en wint de publieksprijs.

Bedroom producer WARD zit nu volop in de Popronde. Als 3voor12 Talent. Nieuwe single 'Cigarettes on my Tongue' wordt nu ook gedraaid op 3fm. Binnenkort komt daar meer nieuws over. 3voor12 landelijk hoorden alleen maar hits toen ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland speelde. Met 3voor12 Rotterdam mochten we haar eerste videoclip 'Nobody Else' primeuren (en ook haar grootste hit). De dromerige indie-pop heeft een vrolijk karakter. De Girls EP is geschreven terwijl ze verliefd was. Girls EP gaat over de bevrijdende werking van het accepteren wie je bent. In de LGBTQ+-gemeenschap

'WARD klinkt als een mix tussen The xx en Blood Orange. Een hintje psychedelisch als Tame Impala. Ze schrijft teksten met dubbele betekenissen als Ezra Koenig van Vampire Weekend. Haar indie pop is vrolijk en dansbaar als de hits van Tegan and Sara met een melancholische twist als Jack Antonoff’s band Bleachers.'

“Een aanstekelijke performance, goede songs, origineel en inspirerend. Er is ruimte genoeg om te groeien.” Aldus de jury met Sven Figee (Sven Hammond Soul), Rikke Korswagen (Half Way Station) en Marco Witkamp (Universal Music).

Bekijk hier de finale in de categorie singers-songwriter 

Facebook

Instagram

Youtube

Spotify

Bourbon Avenue wint jury- en publieksprijs

In Worm hebben Bourbon Avenue, Djocy Santos, Laura Jorinde en Jibber Jabber & the Jams in de finale om de winst gespeeld(helaas moest finalist Massa op de dag zelf afzeggen). Net zoals bij de releaseparty van Bourbon Avenue's nieuwe EP The Boston Recordings hebben er blazers mee gespeeld. Ze spelen soms ook alleen met drums, gitaar, bas en toetsen.

Al jaren is de band een graag geziene gast op vele podia in de regio. Met de nieuwe EP op zak is er veel meer interesse ontstaan in de band. Ze maken een mix van rock en soul. Geïnspireerd door grootheden als Otis Redding, The Allman Brothers en The Eagles. Ze hebben gespeeld op grote festivals als Oerol, North Sea Jazz Festival en Culinese en hebben al 19 shows staan voor de Popronde in 2018. 3FM KX Radio heeft ze ook uitgeroepen tot talent en ze hebben al gespeeld op radio 1. Eigenlijk is het ook perfecte radio 2 muziek. 

'“We waren gecharmeerd van het warme stemgeluid van de vocalist, samen met het opzwepende bandgeluid zien wij een plek weggelegd voor deze act in het muzieklandschap” aldus de jury met Janneke Nijhuijs (The Deaf), Hanna Vink (Dapper Music) en Gijs Vervliet (Pinguin Radio). 

Op 5 mei speelt Bourbon Avenue op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Bekijk hier de finale van de Grote Prijs van Rotterdam categorie bands 

Facebook

Instagram

Youtube

Spotify

Djesco

In de hiphop finale in BIRD hebben  Djesco, YungGrimm, Josimar Gomes, K.I.M.M.I.E.D en Mopperatchi gespeeld. Djesco en Dj Dynamic the Coolkid The Cool Kid hebben nieuwe tracks horen van zijn aanstaande EP laten horen. Met verrassend sterke beats. Hij wilde geen datum aan z'n nieuwe EP koppelen. Toch wist presentator Kay Slice te ontfutselen dat oktober een hele mooie maand is. 

Djesco heeft pas een aantal keer opgetreden. Waaronder in de Melkweg bij de finale showcase van Most Wanted. Djesco heeft in de finale een sterke flow laten horen. Er zijn tot nu toe twee singles uit. 'Tot Aan Het Randje' heeft al meer dan 40.000 streams op spotify. 'Nooit Meer' in de cel laat horen dat Djesco hard werkt aan z'n carriere in de hiphop. 'Djesco is een rapper die risico’s durft te nemen, wars van trends en met een geheel eigen sound' aldus de Grote Prijs van Rotterdam. Hopelijk gaat hij nog meer optreden zodat het nog beter over komt. 

'Ondanks dat er nog wat verbeterpuntjes zijn, vinden we hem het verste in de ontwikkeling van het totaalplaatje als artiest.' Aldus de Hiphopjury bestaande uit Jaap Wiewel (Killing Skills), Wouter Vogel (Roadman Management) en Daniel Nagelkerke (WOLF Bookings).

Facebook

Instagram

Interview met Funx - Djesco wint Grote Prijs van Rotterdam: 'Winne commente onder mijn foto'

Spotify

HIGHRFREEQNCS

In de electronics finale hebben de producers Dread Pitt, HIGHRFREEQNCS, Lilø, Low Gain Antenna en Victor Metske in één uur met een zelfde sample-pakket een nummer geproduceerd.

Low Gain Antenna heeft daarbij de publieksprijs gewonnen. HIGHRFREEQNCS heeft de juryprijs gewonnen.

De producties van HighrFreeqncs hebben een wavey “future” sound met R&B vibes. Zijn muziek is het beste te omschrijven als lounge, rustgevend en dromerig.

 “Een goede compositie, een muzikaal arrangement en haalt het onderste uit zijn apparatuur.” Dat is de one-line van de jury over het nummer dat HighrFreeqncs in één uur heeft gemaakt. De jury voor Electronics bestaat uit Nadia Struiwigh (dj/producer), Jordy Saämena (Ganz) en Enio Ramalho (Eni-Less).

Instagram

Spotify

Soundcloud

Dit bericht bekijken op Instagram

Trippy. #highrfreeqncs

Een bericht gedeeld door Highr Freeqncs (@highrfreeqncs) op

Grote Prijs van Rotterdam

Op de site vindt je meer informatie over de acts, het prijzenpakket en oud-winnaars. De Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie.

http://groteprijsrotterdam.popunie.nl/