Op vrijdag 2 juni spelen Jaskelis & Alison Jutta op de vrijdag van Rypp Wijnfestival 2018. Het is voor Jaskelis een van de eerste shows sinds een tijd waarin ze volop heeft gewerkt aan een aantal sterke singles en haar stem heeft gespaard. Ondertussen is haar single Busy Body al meer dan 100.000 keer gestreamed op spotify. Alison Jutta is een wat ontdekte parel die een sterke EP heeft afgeleverd met For Two. Lees hier het verslag: 

Jaskelis

Jaskelis is goed bezig. Ze won een challenge van de Nigeriaanse superster MC Galaxy. Waarna ze 'Busy Body' heeft opgenomen. Inmiddels is de single 100.000 keer gestreamed op spotify en de videoclip is al meer dan 10.000 keer bekeken op youtube. En hij blijft stijgen. Terecht, want eigenlijk is het meer een zomerhit. 'Busy Body' doet het zo goed dat veel mensen nu op haar letten, ze krijgt uit Frankrijk, Duitsland, Finland en Engeland aanvragen, interviewverzoeken en optredens aangeboden. Inmiddels is ze ook geselecteerd voor de Popronde en werkt ze aan allemaal mooie samenwerkingen voor meer sterke singles.

Vandaag is een van de eerste optredens sinds een tijd voor Jaskelis. Ze is volop bezig geweest met samenwerkingen voor haar nieuwe singles in de studio en moest rust bewaren voor de knobbels op haar stem. Vandaag laat ze horen dat ze daarvan is hersteld. Het heeft haar duidelijk goed gedaan. En dat belooft wat, aangezien ze het nu langzaam opbouwt qua intensiteit van de shows. Bij de Grote Prijs van Rotterdam heeft ze laten zien dat ze kan uitpakken en dat ze de beste was in de categorie Urban. Ze laat op Rypp Wijnfestival horen dat ze met stappen vooruit is gegaan. Op speciaal verzoek van fans speelt ze 'Busy Body'. Het klinkt anders dan de nummers voorheen. De fans staan te dansen en de tekst mee te zingen. In deze setting laat ze zien dat ze ook een meer jazzy kant heeft en ook semi-akoestisch kan spelen  Na afloop vertelt ze dat volop bezig is met 5 sterke singles en al optredens heeft gepland in het buitenland. En laat ze vallen dat ze met producer Spanker heeft gewerkt. Hij heeft al vele hiphop hits gemaakt met Adje & Cho. Kortom: hou Jaskelis in de gaten!

Alison Jutta

Voor het optreden van Alison Jutta valt er in de gesprekken al een paar keer dat mensen Alison Jutta nog niet kende en de muziek goed vinden klinken. Alison Jutta studeert op Codarts en heeft ook leden van die opleiding in haar band zitten. Begin dit jaar heeft ze haar EP For Two uitgebracht.. Over de releaseparty hebben we al geschreven dat ze kwetsbaar en ijzersterk is op de V11

Ook vandaag laat ze weer horen dat ze ijzersterke nummers heeft gemaakt. Single 'For Two' (waar ook een videoclip voor is gemaakt) en 'Sign The Deal' springen er met name uit. Toch moet ze uit kijken dat de nummers niet te veel op andere nummers gaan lijken. Ook de samenzang kan het geheel nog prachtiger maken, maar kan op sommige momenten ook beter worden ingezet. Met nog wat meer podiumervaring en met een kritische blik op de nummers, kan ze de show echt naar een hoger niveau tillen.

Rypp Wijnfestival

Vrijdag: Jaskelis & Alison Jutta

Zaterdag: Roufaida, Diona Fox & Her Raggdolls en L'Asset

Zondag: Gita Buhari, Ward en Bourbon Avenue

Lees verder op 3voor12 Rotterdam