Paceshifters in Colorado - Videoverslag deel 1

Een wekelijks verslag vanuit de studio

Tekst: Paceshifters / Video: Laundry Day ,

De Wijhese rockband Paceshifters is op 2 oktober afgereisd naar Colorado, USA om hun tweede album op te nemen met Ed Stasium. Deze legendarische producer is onder andere bekend van The Ramones, Biohazard en Talking Heads. Elke week komt de band met een video-update vanuit de studio. Bekijk hier deel 1.

Een wekelijks verslag vanuit de studio

De Overijsselse band Paceshifters is deze week naar Durango, Colorado afgereisd om hun tweede album op te nemen met de legendarische producer Ed Stasium. Ed Stasium heeft onder andere samengewerkt met The Ramones, Living Colour, Biohazard en Mick Jagger. Voor The Ramones heeft hij meerdere albums geproduceerd dat is ook de reden dat hij in het vizier van Paceshifters kwam. Om het thuisfront op de hoogte te houden, zullen ze hier wekelijks een verslag laten zien vanuit de studio.

Paceshifters wilde het tweede album op gaan nemen en maakte een lijstje met gewenste producers. Paul, Seb en Koen hielden zich daarbij niet in en gingen voor de 'top', vandaar ook dat de naam Ed Stasium op de lijst kwam te staan. Ze stuurden een e-mail naar Stasium onder het mom 'you never know'. Er kwam een kort bericht terug: "Send me some demo's and I'll check.". Na het opsturen van drie demo's kwam al snel een reactie van de producer: "Guys, this is REAL ROCK, no top 40 bull... I love it.". De volgende stap was een bespreking via Skype en zo is Paceshifters op weg gegaan naar Colorado.


Hier de eerste update vanuit de US: