“Rumor in Casa”

Zeer geslaagde albumpresentatie van The Kings of Oblivion in Metropool

Tekst: Johan Schoterman / Foto's: Henk Fremouw. ,

"Rumor in Casa" is de naam van het debuutalbum van The Kings of Oblivion. De band rondom singer songwriter Rik Kaez presenteerde op vrijdag 4 november hun album in een kolkende kleine zaal van het Metropool te Hengelo.

Zeer geslaagde albumpresentatie van The Kings of Oblivion in Metropool

Het publiek dat al enige tijd in een lange rij voor de kassa stond werd opgewacht door Milou die de mensen vermaakte met haar zoete stemgeluid en akoestische gitaar. Erg leuk om zo eens verwelkomd te worden in de foyer. Als presentator Johan Schoterman het publiek dan na binnenkomst in de zaal verwelkomt en vervolgens de Kings of Oblivion aankondigt, komen er hele andere mannen ten tonele, namelijk de lokale helden van Troops of Doom. Ze hebben speciaal twee nummers van Kings of Oblivion in gestudeerd en omgezet in het Troop of Dooms. Ja, zo zet je het publiek natuurlijk wel op het verkeerde been, want zij had vanavond zeker niet het oorverdovende kabaal verwacht van deze dode metaalband !

Hierna wordt er snel omgebouwd en in tussen tijd draait DJ KataStrof een paar lekkere knallers. Dj KataStrof is natuurlijk ook bekend als de frontman van Filthy Nelly, Marco van de Elst. Dan komt de band Kalterflug ten tonele, een bandje waar ook enige “Oblivion” mannen in spelen. Aicha Klei, Jelle Smit en Rico Gerfen beginnen op banjo, viool en gitaar en tijdens dit instrumentale intro komen the Kings of Oblivion zelf het podium op, dit natuurlijk onder luid gejuich vanuit de volle zaal.

De set wordt zeer gevarieerd opgebouwd met nummers luisterend naar de namen “Black Gold” en Whisper, Whisper” en ook een oude hit van Rik Kaez “No More Talk About The Rain” komt voorbij. Daarnaast zijn er ook nog meer gastmuzikanten, namelijk Pieter van Houte op de saxofoon en Jos Stegeman speelt duivelse tonen op de blues harp. Als in een roes vliegt de avond voorbij en het publiek kan er geen genoeg van krijgen lijkt wel, maar daar is zo’n avond dan ook voor bedoeld. Ze kunnen nu hun helden op zilveren schijfjes bemachtigen door ze te kopen bij de “The Queens of Oblivion” om ze dan vervolgens natuurlijk te laten signeren door de band om zo een uniek exemplaar te krijgen van 'Rumor in Casa'!