Frank Satink wint eerste Popprijs Overijssel

Stefany June neemt publieksprijs mee naar huis

Redactie ,

Tijdens de Netwerkmeeting Popmuziek Overijssel werd de eerste Popprijs Overijssel uitgereikt. De juryprijs werd gewonnen door Frank Satink. Stefany June werd gekozen als publiekswinnaar.

Stefany June neemt publieksprijs mee naar huis

Op 23 november werd de eerste Popprijs Overijssel uitgereikt tijdens de Netwerkmeeting Popmuziek Overijssel in Metropool, Hengelo. De prijs is in het leven geroepen door Kunst & Cultuur Overijssel om de popmuziek in Overijssel te stimuleren.

De Popprijs had twee winnaars: de publieksprijs en de vakjuryprijs. Voor de publieksprijs kon de afgelopen drie weken gestemd worden via internet. De vakjury bestond uit de deelnemers van de Netwerkmeeting. Zij konden in Metropool hun stem uitbrengen op één van de tien genomineerden. 

De band Stefany June kwam uiteindelijk als winnaar van de publieksprijs uit de bus. De vakjury heeft gekozen voor Frank Satink en ook hij mocht een award mee naar huis nemen. Hij won de prijs vanwege zijn inzet en succes op vele vlakken in de Overijsselse popmuziek.

Frank Satink is samen met Rob Telgenkamp eigenaar van het evenementenbureau Ev'Hands in Nijverdal. Vanuit dit bureau organiseert hij het festival Dauwpop en is hij betrokken bij de programmering van verschillende festivals en podia, zoals Zwarte Cross, Ribs & Blues, Metropool en de Lantaarn in Hellendoorn. Verder is Satink mede-eigenaar van het platenlabel en boekingsbureau Goomah Music. Bij dit label staan onder andere The Horse Company, A Silent Express, Tommy Ebben & the Small Town Villains, Cuban Heels, I Kissed Charles en Are You A Lion onder contract.

Stefany June is een jonge, getalenteerde band die voortkomt uit de ArtEZ Popacademie. Eerder dit jaar speelden ze in Hyde Park in Londen en hebben ze tijdens de clubtour van 3VOOR12/Overijssel de provincie veroverd. Op 10 december staat de band in de finale van de Grote Prijs van Nederland.