Presentatie Elegast Kraamkelder CD

Beginnende bands doken de studio in

Tekst: Marjolijn Dokter ,

Het afgelopen seizoen trad er iedere maand een beginnende band op in de Elegast. Deze bands zijn in de zomer de studio ingedoken met Hendrik-Jan Bökkers (Jovink) om een nummer op te nemen voor de Kraamkelder CD. De Presentatie van de CD vond vrijdag 15 oktober plaats in (waar anders) de Elegast.

Beginnende bands doken de studio in

Op deze regenachtige vrijdagavond was het dan zover, de Elegast Kraamkelder CD werd gepresenteerd. Het afgelopen seizoen heeft er elke maand een beginnende band in de Elegast opgetreden (voor sommigen was het zelfs hun allereerste optreden). Deze bands zijn in de zomer de studio ingedoken met Hendrik-Jan Bökkers (Jovink) om een nummer op te nemen voor de Kraamkelder CD. Wethouder Marc-Jan Ahne is uitgenodigd om de avond te openen en het allereerste exemplaar in ontvangst te nemen op deze goed bezochte avond.

Net als op de CD mag Fibre aftrappen. De band begint met sfeervolle rock die doet denken aan de Engelse bands uit de jaren 80. Wat verder in de set blijkt dat de heren van Fibre niet stil hebben gezeten en druk aan de slag zijn met nieuw materiaal. Deze nieuwe songs zijn niet alleen een stuk ruiger, maar worden ook met meer overtuiging gebracht. Fibre schrijft goede songs met fijne melodielijnen, waarbij alleen de zanger af en toe iets achterblijft bij de wat rustigere nummers. Bij de harde songs laat hij horen wat hij in huis heeft en dan staat de band er ook echt! Het deed me af en toe zelfs een beetje aan A Perfect Circle denken. De jongens gaan helemaal los en het publiek weet dit te waarderen. Hoogtepunt van de set is de single Heartbreaker, met een lekker meezing refrein. Ik ben benieuwd naar het nieuwe materiaal van deze hardwerkende band!

Na een korte ombouw, waarin we door de DJ worden getrakteerd op een voorproefje van de CD, is het tijd voor Yes Indeed. Drie talentvolle muzikanten die ons prettig kennis laten maken met relaxte funk met jazzinvloeden. Opvallend is dat de band geen zanger of zangeres heeft, maar bij de laatste twee nummers word bijgestaan door een saxofonist. Leuk! Lekkere funky muziek met spannende breaks en maatwisselingen. Yes Indeed is verfrissend!

Als laatste mag We Stand Alone het podium betreden. We Stand Alone heeft hun allereerste optreden tijdens Kraamkelder gedaan. Hierna ging het vrij snel met de jongens; ze hebben de Burger Band Clash gewonnen, stonden op het Havenwerk Festival en in de finale van De Doorbraak. Vanavond spelen ze dan ook vol trots in de Elegast, waar het allemaal begon. De band speelt een harde set en het publiek gaat helemaal los. Strakke breaks en vette solo’s. Klein puntje van aandacht is de zang, deze is nog niet altijd even zuiver. Als dit wel zo is staat hier een zeer strakke band!

Al met al een geslaagde CD presentatie in een goed gevulde Elegast. Elegast Kraamkelder is een aanrader voor de beginnende bands van Deventer e.o. Zie voor meer informatie over Elegast Kraamkelder en de bands de linkjes hiernaast.