Deventer Open Podium druk bezocht

25e keer heeft grote verscheidenheid aan bands

Steven den Boer ,

Of je nu jazzdance, buikdansen of een circusact wil zien; ze zijn allemaal aanwezig op het 25ste Deventer Open Podium op 7 maart in de schouwburg en aangrenzende Leeuwenkuil. 3voor12/Overijssel is zeer te spreken over het aanbod van de bands die er spelen.

25e keer heeft grote verscheidenheid aan bands

De meeste bands die spelen, zijn of rock of popcover bands. Zo mag de rockband Sweet Candy Kills aftrappen en dit doet ze met volle overgave. Met name hun snellere punky nummers klinken erg goed. De zang komt niet altijd goed tot z’n recht, alhoewel de hogere tonen van zangeres Yvonne Wolters nog wel in goede aarde vallen.

De twee zeer jonge dames van Red ’n Black hebben duidelijk gekozen voor covers van artiesten waar ze zich in kunnen vinden. Dit zorgt voor een enthousiasme, wat ze vooral vast moeten houden. Zo komen ‘Zombie’, ‘Ave Maria’ en Pixie Lott’s ‘Mama Do’ voorbij. Alhoewel de roodharige dame een goede stem heeft, zal ze absoluut nog begeleiding nodig hebben om hiermee verder te komen.
De harde metal van Carved in Gold wordt strak gespeeld en goed gepresenteerd. Zangeres Hanne-Merel Lakerveld weet fel en hoog uit te halen, zonder hierin aan kwaliteit te verliezen. De soms bijna Incubus-achtige basloopjes geven een leuke variatie aan de muziek van het viertal.
 
De band Stellar Express heeft met haar naamsverandering (hiervoor heten ze Ventolin) ook de muziek aangepast. De nummers hebben meer afwisseling en klinken een stuk volwassener. De gitaarpartijen voelen elkaar goed aan en de zang met een mix van zachte en wat ruwere gedeeltes past goed in de muziek.
Uiteraard zijn dit slechts enkele van de vele optredens die er te zien zijn. Zangkoren, schoolbands, een djembe-groep of een doedelzakorkest zijn allemaal te bewonderen. Met bijna 50 voorstellingen kan niemand ontkennen dat er genoeg creativiteit in Deventer te vinden is.