Bertolf beloond met Zilveren Harp

Zwols talent krijgt aanmoedigingsprijs

Tekst: Judith Heemskerk ,

Bertolf Lentink, bekend van onder andere de ter ziele The Junes en zijn hit 'Another Day', heeft op 3 maart een aanmoedigingsprijs ontvangen uit handen van zijn 'mentrix' Ilse de Lange.

Zwols talent krijgt aanmoedigingsprijs

Op vrijdag 3 maart vindt de uitreiking plaats van de meest prominente popprijs van Nederland, namelijk de Gouden en Zilveren Harp. Vele artiesten durven niet te dromen van het ontvangen van een derglijke prijs. Het is immers een prijs die veel aanzien heeft in Nederlands muziekland.

De Zwolse Bertolf Lentink, bekend van zijn eerdere band The Junes, zijn samenwerking met Ilse de Lange en zijn hit Another Day, weet op 3 maart 2010 de Zilveren Harp in de wacht te slepen. De award werd door zijn mentrix, Ilse de Lange, overhandigd. Hoewel de Zilveren Harp qua afmeting kleiner is dan de Gouden Harp reageerde hij enthousiast met de uitspraak: 'Helemaal te gek!'.

Buma Cultuur reikt vanaf 1962 Gouden Harpen uit aan artiesten die een essentiele bijdrage hebben geleverd aan Nederlands muziekland, dan wel aan artiesten die met hun muziek internationaal aanzien weten te verkrijgen. De Zilveren Harpen dienen sinds 1969 ter aanmoediging van nieuw Nederlands talent, waaronder inmiddels dus ook de Zwolse Bertolf.

Momenteel is Bertolf druk met de afrondingen van zijn tweede plaat Two in a Million dat de opvolger zal worden van Snakes and Ladders.