Laatste kans op een doorbraak

Van de garage naar een écht podium

Tekst: Marleen de Roo ,

Iedere week oefenen in de garage van de buurvrouw. Elke avond met de gitaar op de bank de leukste nummers bedenken. Muziek is je leven en je wilt graag doorbreken, maar hoe doe je dat? Simpel: je schrijft je in voor de nieuwe popprijs De Doorbraak.

Van de garage naar een écht podium

De Doorbraak is de nieuwe popprijs van Overijssel, bedacht door Kunst en Cultuur Overijssel (KCO). Talentvolle muzikanten uit de provincie strijden tijdens spannende wedstrijden om de popprijs. Deze prijs betekent kans op roem, ondersteuning en begeleiding van KCO en een kans om op te treden op  bekende festivals. Het kan daarom ook de écht doorbraak betekenen voor beginnende muzikanten. Echter, niet iedere muzikant kan zich opgegeven voor deze popprijs. Alleen bands die in ieder geval voor de helft uit bandleden bestaan die woonachtig zijn in Overijssel kunnen mee doen.
Het beginnende talent treedt in diverse regio’s op. Zo is de eerste competitie op 14 mei in ’t Ukien te Kampen, waarna 15 mei in het Podium te Hardenberg een tweede ronde te aanschouwen is. De finale laat nog even op zich wachten en zal 21 mei in Hedon plaatsvinden.


Inschrijven kan tot vrijdag 16 april via MySpace of door een email te sturen met mp3’s. Kijk op de website voor meer informatie.