Ska/punk in Walhalla

Zonder drukte toch gezellig

Tekst en foto's: Ronald Eckringa ,

Walhalla Live had drie ska/punk bands op de programmering staan: Dowzer (NL), Overweight (BE) en The Junk (UK). Ondanks het geringe aantal publiek, was het toch een leuke avond met spetterende optredens.

Zonder drukte toch gezellig

Vrijdagavond 30 oktober en er staan drie bands op het programma van Walhalla Live (Deventer). Ondanks dat twee van de drie bands uit het buitenland komen, is het publiek niet massaal toegestroomd. Misschien heeft het ermee te maken dat de bands dit keer op vrijdag in Walhalla spelen in plaats van op de wat meer gebruikelijke zaterdag. Desalniettemin… ook met wat minder publiek kan het gezellig zijn.

 

De Nederlandse drie-mans-formatie Dowzer mag het spits afbijten. Alhoewel drie-mans, de stuwende basgeluiden zijn in handen van een vrouw. 'Pop punk/power pop' is wat er op het affiche staat. Alhoewel de nuanceverschillen in stijl voor mij niet altijd zichtbaar zijn, weet het trio het publiek goed te vermaken.


Overweight zet gelijk de toon als zij zich voorstellen met: “Hallo, wij zijn domme Belgen en wij houden van bier”. “Misschien zijn wij daarom wel dom”, vult de gitarist aan. Ze spelen zoals ze praten: enthousiast, vrijuit en met humor (for the record, geen poppunk maar ska/punk).


De finale is voor The Junk (skacore) die uit de UK is overgekomen. De band profileert zich met een heerlijke blazerssectie en een energieke zanger. Al vanaf het eerste nummer knallen ze er gelijk in. Voor de blazers van Overweight werkt dit zo aanstekelijk dat ze hun instrumenten weer tevoorschijn halen en een lekker stukje mee blazen. Er ontstaat zowaar een spontane ska-jamsessie.


Alhoewel ook The Junk waarschijnlijk graag wat meer publiek had gezien, weten ze de sfeer er toch goed in te brengen. Het vormt een mooie afsluiting van de avond. Mocht The Junk nog vaker ergens in Nederland spelen en ben je fan van skacore… heel zeker een bezoekje brengen!