Succesvol vervolg voor Holten HipHop!

Hiphop leeft in Holten

Tekst: Fabian Schrijver ,

Na de eerste 'Holten HipHop' van vorig jaar, stonden afgelopen weekend E=B2, 6203 en Jawat! op het podium van de Stadskelder in Holten. En met succes, het publiek ging los!

Hiphop leeft in Holten

Na het openingsfeest van ‘Holten HipHop’ (met onder andere STEEN) in de stadskelder te Holten, was er zaterdag 6 juni een vervolg met E=B2, 6203 en Jawat! De kroeg werd deze avond voor de tweede keer omgetoverd tot een heuse hiphopkelder. Met DJ’s RauWZ en Sandman werd de avond een touch van de welbekende oldschool tracks en de nieuwe elektronische hiphop van tegenwoordig.

De opkomst kwam langzaam op gang. Het leek even rustig te worden, maar bij de eerste act kwamen er ineens allemaal bezoekers uit elk hoekje en stonden er respectievelijk zo’n 60 man. Dit liep later op de avond nog op tot ongeveer 90 bezoekers. De sfeer oogde als een ‘ons kent ons’-feestje, maar met bezoekers uit Zwolle, Deventer, Nijverdal en natuurlijk Holten bleek een deel van de undergroundscène aanwezig te zijn.

De avond werd geopend door de Zwolsche act E=B2 (spreek uit als: E is B tot de macht 2). Frontman Boluz de Bekkende Bakker nam het publiek mee op een energieke reis, met maatschappijkritische en scherpe teksten. De beats vonden z’n weg zeer goed in het zaaltje. dubstep/ drum & bass DJ Brainstorm bracht een mix van hiphop en het voorgenoemde, om het publiek los te maken door middel van een rauwe duistere sound. Het geluid liet echter wel iets te wensen over. Niet dat het niet hard was, maar hier en daar was het niet goed te verstaan. Ook had back-uprapper Pivo problemen met z’n microfoon en bleken er geen monitoren te staan.

De avond werd vervolgd door de Holtense act 6203. Deze pakten de energie weer erg goed op. Met harde elektronische beats en drum & bass-invloeden, kreeg het publiek er weer helemaal zin in. Deze thuiswedstrijd was tevens de demo-release voor 6203. Dat bleek erg goed te vallen bij het publiek en er ontstond ook een aantal keer een pit bij deze act. Met Jawat! nog als laatste optreden, leek de avond nog wel even te gaan duren.

Zo bleek het ook te gaan. De sfeer bleef er erg goed in zitten tussen de acts door en het publiek was nog niet van plan naar huis te gaan voor de laatste act. Dit bleek niet voor niks. Vanaf het moment dat Jawat! het podium betrad, leek de pit al bijna direct weer te ontstaan. Toch bleef deze nog even uit. Door zijn energieke en snelle raps kon ik niks anders ontdekken dan glimlachen op de gezichten van de hiphop headz uit Holten en omgeving. Jawat! maakte zijn status waar en er rest na deze act niets anders dan te wachten op het volgende succes in Holten. 

Phunxz