Kort maar krachtig optreden van DevilDriver in de Lantaarn

Geen "Clouds over California", maar wel over Hellendoorn.

Tekst: Karen Wijnen ,

Nadat ze vorig jaar als voorprogramma van Lamb of God samen met de band In This Moment in de Lantaarn stonden, staan ze nu de dag direct na hun optreden op Graspop met hun eigen headline show in de Lantaarn.

Geen "Clouds over California", maar wel over Hellendoorn.

Toen we de zaal binnenkwamen, was het voorprogramma The Lucifer Principle, een band uit Tilburg inclusief contrabas, al begonnen. Al was het een leuk bandje om mee te beginnen, ze kregen de zaal niet echt enthousiast. Op aandringen van de zanger ontstond er een klein pitje, maar deze hield na twintig seconden ook direct weer op. The Lucifer Principle heeft ruim een halfuurtje kunnen spelen. Hierna werd er plaats gemaakt voor de hoofdact: Devildriver.  

Om negen uur begonnen de heren van DevilDriver met het nummer "Clouds over California" van hun een-na-laatste album "The Last Kind Words". De zaal was nu behoorlijk gevuld en direct bij het eerste nummer ontstond er al een stevige pit. De rest van het publiek bleef op veilig afstand staan, wat eigenlijk ook heel verstandig was. Na nog een paar nummers te hebben gedaan, werd het tijd voor "Pray For Villians", het enige nummer dat ze van hun gelijknamige album hebben gespeeld. Nadat het publiek tussendoor nog het altijd populaire “bier &  tieten” ging zingen, werden er nog een paar nummers gezongen, en zonder toegift werd het optreden afgesloten met een van hun bekendste nummers "End of the Line". Ondanks dat ze ruim een uurtje hebben gespeeld, vond ik dat DevilDriver een goede show heeft neergezet.