Roodkapje & DeWolff spelen samen in Atak

Eerste namen Red Ribbon Rock 5 bekend

Door: Anouk Timmerman ,

De eerste namen voor het benefietfestival Red Ribbon Rock 5 zijn bekend! Niet alleen zullen Roodkapje en DeWolff samen op bezoek komen, ook Elle Bandita en Aux Raus zullen op 27 maart het podium van Atak betreden.

Eerste namen Red Ribbon Rock 5 bekend

De uitslag van de Roodkapje-verkiezing is inmiddels bekend. Winnares is geworden Sanne Roffel uit Drachten. Zij wordt binnenkort door topfotograaf Evert Thiry vastgelegd op de gevoelige plaat en zal dit jaar, in de gedaante van Roodkapje, de mascotte zijn van het benefietfestival.

Roodkapje komt dit jaar echter niet alleen. Ze zal op haar hoede moeten zijn, want er gaan geruchten rond dat ook DeWolff van de partij zal zijn. Deze roedel jonge jongen (gemiddelde leeftijd 16 jaar!) vormen samen de eerste band die 's avonds zal spelen. Laat je niet misleiden door de leeftijd van deze jongens, want ze zullen je – vrijwillig of niet – meeslepen naar de sixties en seventies; toen CD's gewoon nog van vinyl waren en mp3-spelers gewoon nog met cassettebandjes werkten.

Ook de technopunkers van Aux Raus komen langs. Onlangs stond het nummer Fall nog in de top 5 van de X-it top 50. De bezoekers van Atak kunnen de muziek van deze Amsterdammers dus wel waarderen. Door middel van twee drummachines, een afgeragde rockgitaar en een computer mixen ze de essentie van klassieke punkrock met hedendaagse techno en gabber. De muziek van Aux Raus ademt de spirit van alcoholdoordrenkte dance parties en de rauwheid van punk shows. Aux Raus hebben overal waar ze komen een maximum impact en hebben zich in een mum van tijd tot de 'enfants terrible' van zowel de dance als de punkrock scene ontpopt. Komt dat zien!

En dan nog Elle Bandita. Rotterdammer in hart en nieren, slechts drieëntwintig jaar oud en absoluut spraakmakend. Ze speelde in all-girl punkrockband The Riplets en was tegelijkertijd altijd al bezig met haar eigen muziek. De trash, punk en electro die ze door de mangel haalt, is eigenlijk te gevaarlijk voor de gemiddelde punkrock-luisteraar. Begin 2009 komt haar album Queen of Fools uit en ze heeft onlangs een band bij elkaar geraapt waarmee ze – na een metamorfose te hebben ondergaan – op Noorderslag al liet zien dat het tijd is voor een carrièremove.

Met de verhuizing van Atak naar het nieuwe Muziekkwartier heeft Red Ribbon Rock natuurlijk een prachtige locatie voor de jubileumeditie van het festival. We zijn benieuwd naar de overige namen die het programma voor vrijdag 27 maart gaan vullen!