Load presenteert hun nieuwe album ‘Flames in Seconds’

Load vlamt meer dan een paar seconden in De Karre

Tekst en fotos: Kees Mollema ,

Voor vanavond, 31 januari, staat er iets heel anders op het programma van Café de Karre. Load geeft vandaag namelijk zijn releaseparty van hun gloednieuwe album "Flames in Seconds". Het fraaie etablissement Café de Karre wordt deze dag op de kaart gezet met de primeur van "Flames in Seconds", het nieuwe album van de rockband Load.

Load vlamt meer dan een paar seconden in De Karre

Voor vanavond, 31 januari, staat er iets heel anders op het programma van Café de Karre. Load geeft vandaag namelijk zijn releaseparty van hun gloednieuwe album Flames in Seconds. Het  fraaie etablissement Café de Karre wordt deze dag op de kaart gezet met de primeur van "Flames in Seconds", het nieuwe album van de rockband Load.

Naast deze primeur speelt Swelter eveneens in dit zwoele café. Swelter is daarentegen op Tukse grond een vreemde eend in de bijt, want hun melodieuze popmuziek wordt hier in het doorspekte rock-café niet vaak gehoord. Bart, de frontman, heeft het dan ook zwaar deze avond. Dit vooral omdat hij wat problemen ondervindt met het podium geluid en de enorme hitte in de zaal. Maar gedurende de show blijkt dat deze problemen het publiek toch niet negatief beïnvloed heeft. Het blijkt zelfs dat het publiek aangenaam verrast is door deze professionals uit Kampen/Deventer. Het publiek is dan ook in grote getallen afgekomen op hun geluid, want als Swelter klaar is met hun set, blijkt dat er nog maar weinig ruimte is om ook nog maar één danspas te maken. Swelter kan met recht zeggen dat ze een geslaagd optreden hebben verzorgd in de kop van Overijssel.

Dan is het de beurt aan Load. De rockband bestaat inmiddels vanaf 2002 en maakte tot nu toe één album, genaamd “Desirous” uit 2005. Vier jaar later wordt het dus hoog tijd voor een vervolg. De nieuwste plaat is dan nu een feit en draagt de naam “Flames in Seconds”. Load heeft de fans met de release van dit nieuwe album daarnaast verrast. Tegenwoordig komt men steeds vaker de keuze tegen om een cd van een artiest ook op vinyl aan te kunnen schaffen. Ook Load heeft deze keuze gemaakt. Een gedurfde keuze die Load dan ook dubbel maakt. Zo persen ze niet alleen een vinyl plaat eruit, maar ook meteen een cd, zodat de ware muziek liefhebber nooit meer zonder Load door het leven hoeft te gaan. Een stoere keuze, want wat wil men nog meer dan een grote zwarte schijf op de draaitafel met eigen hits erop?

Dit heugelijke feit moet natuurlijk gevierd worden met een spetterend show in De Karre – thuishaven van menig Steenwijkerlandse muzikant. Het nieuwe album van de rockers wordt met een sneltreinvaart er door heen gebeukt. Hierbij kan men de gedreven muzikanten van Load niet op één foutje betrappen: strak is het woord. Daar komt nog eens het ‘gouden’ stem geluid van zangers Annelies bij, die bij menig man het hart sneller doet kloppen. Als het concert dan ook op een einde loopt, willen de dik tweehonderd man in het stampvolle café, meer.
De bezoekers worden op hun wenken bediend als na een intermezzo van twee gastdrummers, Herman van het Kamp van de band Di Quapo en Julius Posthuma – oud drummer van Jovink – Load met volle kracht door gaat met hun spel en er zelfs nog een hele strakke cover van Metallica (“Master  of puppets”) uitpoept. Dit leidt tot wilde taferelen. Zo wordt er zelfs “gepogoed” op het toilet.

Al verzorgen Swelter, maar bovenal Load een avond rock 'n roll zoals het hoort.