Indie in Town - een terugkerend event van de Sugarfactory voor lokale indiebands om zich verder te ontwikkelen en voor het publiek om nieuwe dingen te ontdekken - is ondertussen echt een ding aan het worden. Meerdere voorgaande edities waren al uitverkocht. Dat is ook niet zo gek: de line-up blijft verassend en verfrissend. Ook deze keer was het een goed feestje met Kita Menari, NEMSIS, Phoam en Glenn Foreman. Indie in Town is echter niet alleen muziek. Er was ook artwork van Melcher Oosterman te bewonderen.

Fotograaf Jaap Kroon vertelde het volgende er over: "Er zijn van die avonden, dat als je de line up bekijkt, je eigenlijk al meteen weet dat het vet gaat worden. We kregen gelijk. Wat een top avond was dit. Glenn Foreman die de boel in zijn eentje mocht opwarmen doe dat onverschrokken en te gek. Phoam die doodleuk een nieuwe set eruit staat te knallen. Dat belooft wat. NEMSIS die na alle lovende kritieken van hun optreden op Bevrijdingspop gewoon staan te spelen alsof het hun eerste voor groot publiek is. Stiekem onze favoriet. En als afsluiter een meer dan aanstekelijke show van de indie popband Kita Menari."

De volgende Indie in Town staat alweer gepland en wel voor 6 september 2018. Voor degene die deze editie hebben gemist, of graag even terugkijken; zie hier ons fotoverslag.