Tijdens drie concerten ging Rowwen Hèze helemaal terug naar de roots: terug naar de Peel. Een bijzondere opzet in een unieke setting. Met hoofdtelefoon op genieten in de vrije natuur.
De opzet is compleet anders dan een normaal concert. Uit respect voor de natuur wordt het concept van de Silent Disco gebruikt. Dit op diverse festivals zeer populaire concept houdt in dat het publiek via een draadloze hoofdtelefoon de band kan horen.
Deze avond spelen de mannen akoestisch om zo min mogelijk de natuur te verstoren. Het concert vindt plaats midden in de peel op een locatie van Staatsbosbeheer. Er is ook educatie door middel van een verteller die via een ludiek verhaal de geschiedenis van de Peel vertelt. Hij koppelt deze geschiedenis aan de nummers van ‘Rowwen Hèze’ en deze plek blijkt het hart van de band te vormen. De nummers gaan over deze streek. De liefde, de pijn, het harde werken en niet te vergeten de prachtige omgeving komen allemaal voorbij.
Ondanks, of misschien wel dankzij, de regen was er deze laatste dag een zeer intieme sfeer. Ieder concert was uitverkocht met een maximum van 400 bezoekers. Degenen die er bij mochten zijn zullen zich gelukkig prijzen. Het was fantastisch. De band speelde onder een zelfgebouwde overkapping die als kerststal niet zou misstaan. Het geluid via de hoofdtelefoons was prima en de nummers waren goed gekozen.
De setlist bevatte nummers uit het gehele oeuvre. Van ‘Limburg’ naar hun nieuwste ‘De Neus Omhoeg’ die ze laatst samen met The Opposites opnieuw bewerkt hebben. ‘De Zwarte Plak’ vertelt over het zware oorlogsverleden van de Peel. Bij ‘De Peel In Brand’ simuleerde de rode verlichting in het gras de bezongen brand. Indrukwekkend was dat als je de hoofdtelefoon af zette je veel mensen mee hoorde zingen. Op de achtergrond hoorde je Jack Poels zingen. Deze speciale concerten zouden bij een vervolg zeker weer snel uitverkocht raken maar het eenmalige karakter geeft het wel iets bijzonders. De keuze is natuurlijk aan de band…