3voor12 Leiden

Painted Pillars presenteert hun Joyceiaanse single ‘Collywobbles’

Alternatieve rockband brengt maandelijkse release uit

Painted Pillars
De alternatieve indierockband Painted Pillars bestaat uit zanger/gitarist Eric Faassen, Rob Müller op bas en drummer Lucas Willemsens. De band werd opgericht in het studentenhuis in hartje Leiden. De bandnaam komt van standbeelden en pilaren uit de klassieke oudheid: die waren vroeger geverfd, maar nu zijn ze allemaal wit.

Lijden aan de collywobbles
De mannen brengen momenteel ongeveer elke maand een single uit: 19 juni was de release van 'Mary' en hun nieuwste release is ‘Collywobbles’. De grappige titel hiervan is geïnspireerd op A Portrait of The Artist as a Young Man van de Ierse Nobelprijswinnaar James Joyce. In dat boek doet een kostschooljongen alsof hij ziek is om onder zijn lessen uit te komen. Hij noemt zijn kwaal daarbij 'the collywobbles'. Dat betekent iets als 'onbestemde buikpijn' en dat past goed bij de thema’s van het nummer, dat ook gaat over niets doen en het ontlopen van je verplichtingen.

Het nummer is in stapjes ontstaan. Zanger/gitarist Eric had al jarenlang de gitaarlijntjes en de akkoorden liggen, maar het wilde maar niet lukken om een geschikte melodie of tekst te vinden. Begin dit jaar klikte de melodie opeens en ontstond ook de tekst voor het refrein. De rest van de tekst volgde vanzelf. Bassist Rob en drummer Lucas hebben hun eigen lijnen geschreven door het nummer vaak samen te spelen en veel te experimenteren.

Hiernaast kun je een fragment van 'Collywobbles' horen. Als je inlogt op Spotify dan kun je het hele nummer beluisteren.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12