3voor12 Leiden

Plancktoon grijpt je beet

'Pak mijn hand' is hun nieuwe single

In ‘Pak mijn hand’ legt het Zuid-Hollandse Plancktoon perfect bloot hoe je iemand van dichtbij kunt zien worstelen met het leven. En hoe graag je die persoon wil helpen. Toch ook weer een echt Plancktoon-liedje, vol energie, afwisseling, ear candy en hardnekkige oorwurmpjes.

Kort na hun zomer-single ‘Nooit meer onder’ brengt het Nederlandstalige popduo alweer deze volgende single uit. “Het liedje rolde uit onze vingers”, aldus de liedjesmaker Freerk van Oudheusden “en we wisten meteen dat we dit wilden uitbrengen”.

“Dit liedje komt recht uit ons hart”, vult zanger Casper Berkhout aan, “Ik denk dat iedereen wel mensen kent die het zwaar en moeilijk hebben met het leven. Het greep me dan ook onverwacht een beetje bij de keel tijdens het opnemen”.

Ondertussen bereidt Plancktoon zich voor op de eerste liveshows vanaf komend najaar. Hiervoor werkt het duo samen met een drummer en een gitarist. “We nemen onze tijd, maar dan zijn we straks ook wel helemaal klaar voor het volgende festivalseizoen”, aldus Van Oudheusden. “We zijn hier om te blijven!”.

Over Plancktoon
Plancktoon is Nederlandstalige popmuziek, geschreven, uitgevoerd en opgenomen door Freerk van Oudheusden en Casper Berkhout, in samenwerking met andere muzikanten. Het geluid van Plancktoon doet aan van alles denken, maar heeft onmiskenbaar iets eigens. Met soms een tikkie ’80s, indie of electro.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12