3voor12 Leiden

Ananas of Joy

Birth of Joy trakteert op stevige rock ‘n’ roll in Studio Ananasweg

Birth of Joy stapt met het materiaal van hun nieuwe album onder de arm eens een ander podium op dan het gangbare poppodium. Het feest vond deze keer plaats in een loods aan de Ananasweg bij Lammenschans. De voorverkoop ging per e-mail en vond vlijtig aftrek. Dit beloofde een mooie avond te worden.

En dat is het. De band gaat vurig op in haar spel en sleept het publiek mee in deze avond gevuld met psychedelische rock, aangevuld met beetjes blues vloeiend uit gitaar, drum en orgel. Kevin, Bob en Gertjan leggen overtuigend hun passie in de show. De heren laten een stevige stoomtrein vol nieuw en oud materiaal door de zaal razen, tot groot genoegen van het publiek dat zichtbaar geniet van de show. Er wordt voldoende gedanst, misschien om warm te blijven, maar zeker niet omdat de muziek het niet toelaat.

De nummers kenmerken zich door de goede balans tussen gitaar en orgel, ondersteund door het strakke drumwerk van Bob. Na een uur is het tijd voor een rookpauze. Tijd voor Bob om te laten zien dat hij ook een goede drumsolo in huis heeft.

De heren zijn van dit moment duidelijk weer op krachten gekomen en vermaken het publiek nog iets langer met hun rock ’n’ roll show. Er komt zowaar nog even een moshpit op gang en Birth of Joy speelt er nog eentje, want eigenlijk heeft nog niemand er genoeg van. Daarna is het dan toch over en vertrekt het publiek langzaam naar de afterparty in de verwarmde WW, waar het nog erg gezellig wordt.

Voor de liefhebbers worden er in het tweede weekend van december nog twee Nederlandse shows gespeeld. De albumrelease vindt plaats op 16 februari 2018 in Paradiso Noord.

(Paul Lindenbergh)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12