3voor12 Leiden

Voorronde 2 Leiden Jazz Award trekt jonger publiek

Dat belooft een mooie finale te worden!

De tweede voorronde van de Leiden Jazz Award, opnieuw in de sfeervolle foyer van de Stadsgehoorzaal, werd buitengewoon goed bezocht. Kennelijk spreekt het evenement aan. Opvallend was het aandeel van een wat jonger publiek. Dat spot in elk geval met het vooroordeel dat jazz muziek is van een vorige of zelfs voor-vorige generatie. Hetzelfde blijkt uit de omvangrijke, deskundige en enthousiaste studentenjury.

Dat was ook op het podium zichtbaar. Er traden opnieuw vier combinaties op die streden voor een van de twee nog te vergeven plaatsen in de finale. In volgorde van opkomst: het trio van en met Cubaanse pianist Humberto Rios; de Nieuw-Zeelandse gitarist Ashton Sellars en zijn kwintet, het buitenaardse kwartet Neon and the Deons van de Amerikaanse saxofonist Dillon Baiocchi, en tot slot hoboïst Maria Pepa uit Spanje met haar band.

Net als bij de eerste voorronde was het aanbod van zeer hoge kwaliteit en inhoudelijk voldoende van elkaar verschillend om de jury de nodige hoofdbrekens te bezorgen. Deze jury bestond wederom uit pianist Peter van Santen (voorzitter) en de Leidse slagwerker Rik van Boekel, zangeres Debbie Helaha, drummer Frank Schermer Voest en Sijthoff programmeur Reinier Dozy, en een uit zeven personen bestaande studentenjury.

Uiteindelijk werden Humberto Rios en Maripepa (Maria Josefa Contreros Gámez) toegelaten tot de finale op 25 maart. Rios met een zeer goed ingespeeld trio dat vernuftige en technisch hoogstaande muziek speelt. Maria Pepa met een warme mix van stijlen waarbij de klarinet van Anton Jakimenko een belangrijke rol speelt, zowel in duetten als solo.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12