3voor12 Leiden

Werfpop 2017: De religieuze liefdeskreten van Michelle David & The Gospel Sessions

Foutloze oefening krijgt de heupjes van het publiek niet los

De mensen die een stoffig zondags kerkkoor verwachten, hebben het goed mis. Michelle David & The Gospel Sessions nemen een creatieve verfrissende benadering van het gospelgenre door alles terug te werken naar de basis. Dit resulteert in een groovy mix van gospel, funk en soul.

Muzikaal is er geen kaart tussen te krijgen. Het optreden straalt aan alle kanten ervaring en routine uit. Hoe kan het ook anders als je zo’n ervaren band hebt en een zangeres die één van de krachtigste stemmen heeft die je ooit zal horen. Jammer genoeg gaat het stukken minder met de sfeer in het publiek. Er zijn opvallend weinig mensen op het veld en ondanks vele pogingen om de toeschouwers wat lossere heupjes te bezorgen, bereiken de religieuze liefdeskreten van Michelle David weinig tot geen gehoor. De sfeer begint er langzaam in te komen richting het einde, als het tempo van de muziek wat omhoog gaat en er wat meer variatie in de nummers komt. Nummers die tot dat punt allemaal vrij veel op elkaar lijken en nergens de juiste snaar van het publiek lijken te raken.

Er is geen enkele fout te ontdekken in de muziek en Michelle David doet enorm haar best om het publiek in een wat feestelijkere stemming te krijgen. Mede door te weinig variatie in de nummers en langdradige solo’s, valt het concert in zekere zin tegen.

[Ian Haverkamp]

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12