3voor12 Leiden

Leiden is nieuw rockbeest rijker: Batwölf

Vrijdag 24 november eerste eigen Leidse show

Batwölf is sinds juli 2017 officieel een band, bestaande uit ex-leden van Black Volvo en The Rudolfs. ‘Spelen, spelen, spelen!’ is het motto, punkrock ’n’ roll met een positieve vibe het genre, en Klokbier de brandstof. De leden kennen elkaar al lang, “misschien wel honderd jaar”, aldus de band. Wanneer Black Volvo na 7 jaar de laatste show speelt blijkt het muzikale vuur nog lang niet gedoofd. Als The Rudolfs ongeveer gelijktijdig stoppen, nemen zanger/bassist Jaap en gitarist Roy (Black Volvo) contact op met gitarist Frank (The Rudolfs). Drummer Niels (o.a. Black Tarantula) wordt toegevoegd en Batwölf ziet het licht.

We treffen de heren in hun oefenruimte, waar ze zichzelf klaarstomen voor het voorprogramma van The Lords of Altamont. “Alles valt een beetje uit elkaar, maar verder is er niet zoveel mis met het materiaal”. Dat geldt ook voor de krachtige rock ’n’ roll die de studio vult. Het punktempo zit er lekker in bij Batwölf. ‘Teethgrinder’ zet stevig in met vocalen uit de punk, maar omarmt ook de vriendelijke kanten van rock ’n’ roll.

De overstap naar de nieuwe band is vrij organisch verlopen. Muzikaal zit er weinig verschil tussen het oude en nieuwe werk, “we kunnen maar één ding” zegt Roy. Iedereen lijkt op dezelfde lijn te zitten en te blijven, waardoor het samenspel harmonieus is. Het bandmotto wordt ook al snel nageleefd, met diverse optredens in kroegen en poppodia sinds september en een mini-tour in Engeland net achter de rug. Overal weet de band hun publiek een gezellige avond te bieden.

In januari zal de band de eerste ep opnemen. Maar om de muziek echt te begrijpen moet je Batwölf eigenlijk gewoon een keer live meemaken. Bijvoorbeeld morgen, 24 november, in Rockcafé Lazaru’s.

(Paul Lindenbergh)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12