Terwijl we steeds dichterbij de elfde 3voor12 Leiden clubavond kwamen werd het ineens gigantisch onzeker, gelukkig kon het in een iets andere setting dan normaliter wel door gaan. Waar we eerst vier acts zouden hebben in Gebr. de Nobel, hebben we vanavond drie acts in de Nieuwplaatz. Maar één ding is zeker; iedereen is toe aan een avond met muziek. Want zeker in tijden zoals deze, is muziek hetgeen dat ons verbindt en even laat vergeten dat de wereld buitenshuis compleet veranderd is.

De avond wordt gepresenteerd door Jan en Esme, die zelf een versie van het nummer 'Baby It's Cold Outside' ten gehore brengen. 

De act die vanavond mag beginnen is Biek & Len; een Nederlandstalig popduo uit Utrecht en Leiden bestaande uit zangeres Bieke en synthesizer producent Lennart. Samen zorgen zij voor een gigantisch uniek geluid. De muziek is een gebalanceerde combinatie tussen elektrische pop en het Nederlandse verhaal. Ondanks dat Bieke zelf al aangeeft dat het 'wel een beetje gek is zo zonder publiek' krijgen wij thuis al zin om te dansen, een goede start van de avond dus.

Nadat we zelf al wat afgedanst hebben is het tijd om te kijken naar de dames van Dansblok, die dat nu voor ons zullen doen. Op het nummer 'Please (don't stop the beat)' van Major Tensor hebben zij een choreografie gecreëerd.

De laatste act van de avond is powervrouw SYNGA. SYNGA produceert sinds 2018 haar eigen nummers en haar stem doet denken aan artiesten als Erykah Badu en Solange. De nummers die ze vanavond laat horen zijn in de eerste lockdown te horen gekregen en staan op de EP die volgend jaar uitkomt. Haar muziek wordt omschreven als een verfrissende mix tussen elektronische soul, R&B met een vleugje hip-hop.

Na SYNGA is het tijd om de winnaar van de Leidse popsong van het jaar bekend te maken! Dit jaar hebben er meer dan 1000 mensen gestemd met als winnaar: De Nachtelijke Escapades met 'Chardonnay'. 

Gelukkig hebben de jongens geen haast en blijven ze nog even hangen om nog een aantal nummers te spelen.