De sfeer zat er weer goed in tijdens de 37e Werfpop, zondag 8 juli in de Leidse Hout. Het was een prachtige zomerdag, de aankleding van het terrein was uitgevoerd in veel hout en natuurlijke kleuren, en dankzij de ecoglazen bleef het gras schoon en groen. En de Folk Road Show verzorgde een wel heel bijzonder optreden!

Werfpop is er weer. Op het groene gras van de Leidse Hout is er deze keer een ecologische draai aan het festival gegeven: Voor het eerst wordt er gewerkt met ecoglazen, net als bij alle andere grote evenementen in de Sleutelstad. Het is ook terug te zien in de aankleding van het terrein: veel hout en zachte kleuren.

Folk Road Show

Folk Road Show speelt een set in de stijl van een silent disco. Koptelefoons op en volume hoog, want het geluid van het nabijgelegen podium dreunt helaas wel door. De nummers zijn voornamelijk een topselectie uit hun vorig jaar uitgekomen album ‘Gold. Nieuw is het nummer ‘Meryl Streep’, een beschouwing over millennials die muzikaal gezien erg veilig is, maar heerlijk sardonische teksten bevat.

‘Come closer’ fungeert als prima openingslied om het publiek wat dichter naar het podium te krijgen, en het volgende, immer vrolijke ‘Something In the water’ brengt er wat beweging in. ‘Gold’ wordt dit keer uitgevoerd met een rauwe croon tijdens de bridge, terwijl ‘Over again’ zo kalmerend is dat een luisteraar spontaan in het gras gaat liggen, en ‘Move on out’ is een fraai countryliedje voor een zogeheten call en response.

Het is niet te merken dat dit de eerste keer is dat Folk Road Show met deze opzet werkt, want afgezien van wat gedraai aan de knoppen tijdens het eerste nummer is de geluidskwaliteit van de varia aan trompetten, mandolines en harmonica’s allemaal goed te horen.

Proeftuin

Naast de gebruikelijke bar- en voedselstandjes is er een bierterras van Brouwerij Pronck en een heuse Proeftuin met allemaal wetenschappelijke hoogstandjes, zoals het klassieke klieren met stikstof. En het klassieke klieren met schmink, zowel voor kinderen als volwassenen.

Blijheid

Niet alleen op de drie podia wordt er muziek gespeeld. RuweData verwelkomt de bezoekers met een bakfiets die is omgetoverd tot geluidsinstallatie. En op het midden van het terrein laten de heren van Trailer Trash Machine met ruige rock en melodische metal de haren en oren van omstanders wapperen.