Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Unplugged Session @ De Waag

Wegens de verbouwing van de Vrijplaats is de Unplugged Session op tournee; vanavond vindt de laatste editie voor de zomerstop plaats in De Waag. Er zijn acht plaatsen beschikbaar voor akoestisch optredende artiesten; drie nummers waarvan maximaal één cover. Deze artiesten staan vanavond klaar om te spelen:

Stefan Breek
Maxime Kok
Wendy Diepgrond
Rémi Olivier
Jordy Bouter
Len&Mar
KY.
Daniella Rui Music & Erik Haasnoot

Meer info

Ayuune Suley + ZEA @ Dranklokaal de WW

Zin in een exotisch avondje? De Ghanese koning van de kologo is Ayuune Suley. Luisterend naar zijn soul en blues, rythmisch ondersteund door zijn snelle kologospel en afgewisseld op de sinyaka (percussie) waan je je in exotisch Afrika.

Daartegenover staat een koning uit het noorden. De Friese eclectische gitarist Zea brengt niet zijn Friese liedjes, maar misschien wel een cover van The Ex, een liedje over Ghana of gewoon wat toffe eigen nummers.

Meer info

Woody Pines @ Qbus Club Leiden

Vanavond staan er vier rasstraatmuzikanten uit Nashville op het podium van de Qbus. Net als bijvoorbeeld Pokey LaFarge, maken zij eigenhandig een aantal Amerikaanse oldtime muziekstijlen weer populair. Voor een live moderne jukebox van hokum, hillbilly, western swing en jugband ben je hier op het juiste adres.

Meer info

Brian James @ Café Plantage

Canadese roots en een Arubaanse ziel. Brian James heeft een passie voor muziek en zal deze "Evening with" zijn hits en oude favorieten van 'Let It Ride' en 'Right Here' en een aantal nieuwe liedjes ten gehoren brengen.

Meer info

Edgar van Asselt trio ft Philip Harper @ De Twee Spieghels

De Spieghels Special van deze donderdag wordt gevuld door pianist Edgar van Asselt met zijn vaste bassist en drummer, en de Amerikaanse trompettist Philip Harper. Samen brengen zij ‘The Heart of the Standard’: Een selectie van hun favoriete jazzstandards. “Iedereen wil jazz leren en jazzy doen en hip zijn, en Philip Harper hoeft dat niet. Hij ís al jazz (.....) en is eigenlijk zelf zo onderhand ook een grootheid. Ik zag hem met prima begeleiding (...) en was diep onder de indruk,” aldus journalist Jeroen de Valk. Dat wordt speciaal!

Meer info

Finale Live en Lazarus @ Rockcafé Lazaru's

Live en Lazaru’s is een afvalrace tussen lokale, alternatieve acts. Dit jaar is het de tiende editie van het fenomeen, en vanavond is het eindelijk tijd voor de finale! De nadruk moet liggen op eigen werk, dus voor hoogstandjes in hardrock en meesterwerkjes in metal sta je hier helemaal goed.

De finale wordt gespeeld door Faith AblazeHappy ThoughtsRise of the Wood, VexioWraak en 1024. Wie komt als sterkste uit de bar en wint studiotijd?

Meer info

 

Museumnacht

Vannacht viert Leiden de 10e Museumnacht. En die wordt gevuld met aardig wat muzikaal vermaak in en rond de musea in de binnenstad. Geniet bijvoorbeeld van live optredens van Nico Dijkshoorn, LOLA, The Week, The Magic Mumble JumbleMarvin Dee BandTjebbe Borggreve en Imane Wijsman en Luca Thé.

Meer info

Zadeno Trio @ De Twee Spieghels

Vrijdagavond spelen ze een soort warming up in de Leidse Lente, maar vanavond is de officiële Nederlandse cd-presentatie van het tweede album van het Zadeno Trio. Dit Italiaans gevierd jazztrio bestaat uit saxofonist Claudio Jr De Rosa, drummer Jacopo Zanette en Alessio Bruno op de dubbele bas. Hun muziek kenmerkt zich door een diep, energetisch geluid in een post-bop tot moderne stijl. Je moet het live voelen!

Meer info

On Stage @ Duke of Oz & Qbus Club Leiden

Een avond en een middag zijn ervoor uitgetrokken om de Leidse popschoolbands van de BplusC pop- en jazzafdeling op te laten treden voor een groter publiek. Vrijdagavond kun je genieten van Out Of The Blue, To The Max, Indecisive en Red House in de Duke of Oz.

En maar liefst elf bands, beginners en gevorderden, zullen zondagmiddag het Qbuspodium betreden, waaronder Jijweeniewieikband, No ID, JumasC, Indecisive, de Dodo's en The Jazzperado's.

Meer info