Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Chicks on Toast, Dr. Uggs + ScooterRoy and the Hitmachine @ Vrijplaats

Chicks on Toast is de nieuwe, alternatieve indie rock sensatie uit Leiden. Vanavond spelen zij een akoestische set. Wellicht met nieuw materiaal, want ze waren voor de zomer immers bezig met hun eerste album.

Dr. Uggs zorgt voor een hiphop intermezzo.

ScooterRoy and the Hitmachine brengen hun elektro indie rock met beats om de voeten van de vloer te krijgen.

De avond wordt afgesloten met een dj set.

Meer info

The Dubbeez @ Gebr. de Nobel

De jonge Amsterdams/Almeerse reggaeformatie The Dubbeez bewijst dat goede reggae tijdloos is. Afgelopen zomer stonden ze nog in het zonnetje op het Picknick Festival. Met spacey keys, gitaar en een strakke drum/bass ritmesectie is deze band zeker sp(l)iffy! Er wordt getoast en gemc'd door zanger Quincy en de soft spoken zangeres Joanne is bij vlagen bijna gospel. De band is puur, al zijn het zeker niet alleen reggaestandaarden die de revue passeren. Ook klinken er invloeden uit de ska en Caraïbische soul en jazz.

Meer info

Ophelia (premiere) @ Leidse Schouwburg

Wat betekent het te twijfelen, lief te hebben en tot waanzin gedreven te worden in een tijd waarin kleingeestige leiders progressieve ideeën de kop in proberen te drukken? Net als Hamlet en Harriet zet de Veenfabriek alles op alles om met theater het verschil te maken.

Ophelia is een reconstructie van de meest invloedrijke voorstelling ooit. Het is de eerste grote zaal voorstelling die de Veenfabriek maakt samen met Joeri Vos, sinds dit jaar naast Paul Koek de nieuwe artistiek leider. Met liefst negen muzikanten en acteurs op de vloer wordt het een hartstochtelijke ode aan de kracht van het theater en de verbeelding.

Meer info

Mellow Mood @ Leidse Lente

Mellow Mood is een uitstekende achtergrondband voor borrels en feestelijkheden waar muziek niet de boventoon moet voeren. De meerstemmige zang en relaxte muziek zorgen voor een gezellige sfeer, waar bijpraten en muziek goed samengaan. Ideaal dus in een locatie als deze.

Meer info

Clouded Mind + Sunday at Eight @ Café De Meester (Zoeterwoude)

De Leidse alternatieve rockband Clouded Mind staat vanavond net buiten de poorten van Leiden, in het knusse Zoeterwoude. Hier presenteren zij hun kersverse EP. De band liet zich inspireren door uiteenlopende rock en metal bands die vooral tekenend zijn voor de jaren '90; van Incubus en Porcupine Tree tot Tool en Metallica.

Ze worden aangemoedigd door de jongens van Sunday at Eight, die ook een leuke set zullen spelen.

Meer info

Plug & Play Session @ Belgisch Biercafé Olivier

Zondag is het tijd voor de tweede Plug & Play Sessions van Popschool Leiden en Omstreken. Schraap je keel, neem jouw gitaar, basgitaar en/of je drumstokken mee, want de kelder van Belgisch Biercafé Olivier wordt weer omgetoverd tot de jamkelder van Leiden waar de magie van het podium afspat. Publiek is natuurlijk ook welkom. De entree is gratis entree en het speciaalbier staat koud.

Meer info