Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Jeffrey Halford and The Healers @ Qbus

De uit San Francisco afkomstige Jeffrey Halford komt samen met zijn band The Healers een hagelnieuwe release, 'Lo Fi Dreams', ten gehore brengen. Halford blijkt nog steeds een meester te zijn in het maken van uiterst effectieve muziek. Het gaat hierbij altijd om de melodie en niet om de hoeveelheid noten die gezongen of gespeeld worden. Ook de songs op “Lo Fi Dreams” gaan recht op hun doel af en snijden iedere rechtgeaarde bluesliefhebber door de ziel.

Meer info

Cruxshadows @ Gebr. de Nobel

The Cruxshadows komen deze week hun nieuwe album 'Astromythology' presenteren in Leiden. De Amerikaanse synthpop new wave band staat bekend om zijn energieke en opliftende live shows. Verwacht gothic metal, met piano en violen, elektro en dance. Stilstaan is onmogelijk tijdens deze bijzondere optredens.

Meer info

So You Think You Can Dada? @ Leidse Schouwburg

De Veenfabriek presenteert drie avonden So You Think You Can Dada?! Een bonte avond op zijn best, met op Dada geïnspireerde acts.

Een kleine eeuw na de legendarische Dada Veldtocht is de Leidse Schouwburg opnieuw het huis van Dada. In een wervelende talentenjacht strijden steeds wisselende acts om de titel 'Dada van de dag'. Niet gebonden aan tijd, regels, vormen of conventies was Dada het artistieke antwoord op de Eerste Wereldoorlog en misschien ook wel het antwoord op nu. Dat mag de jury bepalen, als die tenminste niet zelf besluit de beste act te zijn. Een ding is zeker: niets is zeker.

Meer info

Unplugged Session September @ Vrijplaats

Vanavond is het eindelijk weer tijd voor de maandelijkse Unplugged Session in de Vrijplaats. Vorige week werd het nog uitgesteld uit solidariteit voor Sofar Sounds Leiden. Tot 9 artiesten brengen deze avond hun muzikale kunsten ten gehore in een semi-akoestische setting. Ga luisteren, aanmoedigen en ontdekken!

Meer info

Red Snapper @ Gebr. de Nobel

Prince Blimey is het markante debuutalbum van Red Snapper uit 1996. Destijds een pionierswerk voor de mix van akoestisch en elektronische muziek met soundscapes. Nu zal men er menig hedendaags muziekstuk in terug herkennen. Vanavond komen ze het album integraal live spelen in de originele bezetting.

Meer info

Sideways @ Leidse Lente

Het lokale semi-akoestische duo Sideways wordt gevormd door zanger Vincent Rietbergen en zanger-pianist-gitarist Pieter Hoogland. Met hun mix van semi-akoestische pop en rocksongs in een eigen, origineel jasje hadden ze met Buster al veel succes. De heren bezitten een groot repertoire van Nederlands- en Engelstalige klassiekers, waarmee ze in kunnen spelen op de wensen van het publiek. Breng een bezoek en doe een verzoek.

Meer info