MakeBelieve zet strakke show neer in Simplon MakeBelieve zet strakke show neer in Simplon

Voornamelijk vrouwelijke toeschouwers tijdens albumpresentatie

, Tekst: Sannette de Groes Foto's: Joey Feikens

MakeBelieve zet strakke show neer in Simplon

Voornamelijk vrouwelijke toeschouwers tijdens albumpresentatie

Tekst: Sannette de Groes Foto's: Joey Feikens ,

MakeBelieve is inmiddels een gevestigde naam binnen de Nederlandse pop/rock scene. Met nummers als Follow en From The Start mag de band door het hele land spelen en staat MakeBelieve in het voorprogramma van bands als Paramore, Only Seven Left en Destine. De afgelopen drie jaar heeft de act hard gewerkt aan zijn debuutalbum A Matter Of Time, samen met producers die eerder werkten met Adele, Katy Perry en Manic Street Preachers. Het resultaat wordt vanavond in Simplon ten gehore gebracht. De Groningse singer-songwriter Martyn Ell mag de avond openen.

De zaal is nog lang niet vol wanneer Martyn Ell een akoestisch nummer inzet. Martyn Ell is een typische singer-songwriter en zijn muziek doet denken aan Jason Mraz en John Mayer. Ell heeft een goed stel muzikanten om zich heen verzameld en vooral de gitarist vult de nummers op met mooie riffs. Het publiek, bestaande uit opvallend veel vrouwen, luistert vooraan aandachtig, waar achterin meer aandacht is voor gesprekken. Naast eigen nummers speelt Ell ook covers, waar hij een eigen draai aan geeft, zoals Stay With Me van Sam Smith. Martyn Ell is zeer zeker een talent en met zijn drieëntwintig jaar heeft hij nog alle tijd om zich verder te ontwikkelen, want een eigen stijl is nog moeilijk te horen.

Dan is het tijd voor dé band van de avond, MakeBelieve. De vrouwelijke fans staan er helemaal klaar voor wanneer de band het podium betreedt. Wanneer de eerste tonen van het nummer Home klinken, gaat er een kleine golf van herkenning door de zaal. Zanger Joey Dussel produceert met zijn kleine postuur toch een grote stem, die leidend is voor de muziek. De nummers zijn allemaal in dezelfde stijl, het doet hier en daar wat denken aan de sound van Daughtry, maar dan net even wat voller, strakker en elektronischer. Muzikaal gezien is er niets op aan te merken, het geluid is goed vanavond, de sound is goed gefinetuned en het is te horen dat de band veel heeft gerepeteerd. Het klinkt goed, maar laat weinig ruimte voor spontaniteit.

Dussel laat weten het fijn te vinden om in zijn hometown Groningen te staan, en daarom speelt MakeBelieve dan ook zijn langste set ooit, maar liefst 75 minuten. In die tijd komt niet alleen het hele album voorbij, maar ook covers van Gavin DeGraw en het mooie Hold Back The River van James Bay. Die nummers en hun hits zorgen voor enthousiasme vanuit het publiek. Het valt op dat er echt bewust gekozen is voor een bepaalde sound. MakeBelieve klinkt elektronischer en veel nummers hebben een vergelijkbare opbouw. Het werk van de genoemde grote producers is terug te horen in het nieuwe werk. Voor sommige bezoekers komt dit wat gemaakt over. Toch weet de band het publiek te overtuigen met een zeer gestroomlijnde set en laten de bandleden gedurende het optreden blijken enorm trots te zijn op hun nieuwe werk. Ter afsluiting wordt er nog een selfie gemaakt en speelt MakeBelieve zijn nieuwe single Cry Like Wolves.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen