Muzikale versnaperingen tijdens Picknick in het Plantsoen Muzikale versnaperingen tijdens Picknick in het Plantsoen

Hapjes, drankjes, zon, gezelligheid en live-muziek in het Noorderplantsoen

, Tekst: Saskia Evers Foto's: André Eggens en Donald van Tol

Muzikale versnaperingen tijdens Picknick in het Plantsoen

Hapjes, drankjes, zon, gezelligheid en live-muziek in het Noorderplantsoen

Tekst: Saskia Evers Foto's: André Eggens en Donald van Tol ,

Het grasveld rondom de muziekkoepel in het Noorderplantsoen is gevuld met picknickende muziekliefhebbers die onder het genot van een hapje en drankje genieten van live-muziek. Wishfulmusic presenteert namelijk Picknick in het Plantsoen. Tijdens dit mini-festival zorgen een zevental acts voor de muzikale versnaperingen. Voor de ene picknicker is dit de hoofdreden van het bezoek, terwijl het voor de ander voornamelijk een fijn achtergrondgeluid betekent.

Op Tweede Pinksterdag vult het grasveld rondom de muziekkoepel zich met meer mensen dan op elke andere willekeurige zonnige lentedag. Wishfulmusic organiseert namelijk voor de tweede maal Picknick in het Plantsoen. Niet een standaard picknick met hapjes, drankjes, zonnebaden en gezelligheid, maar een picknick met live-muziek op het programma. Blijkbaar werpt de mond-op-mond-reclame en de promotie vruchten af, want zodra het kleine festival officieel begint, blijken er al meer mensen te zijn dan tijdens de vorige editie. Gedurende de middag vult het grasveld zich dan ook steeds verder met muziekliefhebbende picknickers.

Als muziekliefhebbende picknicker is het echter wel verstandig om vroeg te komen en een strategisch plekje uit te zoeken. Volgens het facebook-evenement komen gedurende de dag grofweg 1000 mensen langs. Aan het gevulde veld en de aan- en afvoer van mensen te zien, zou dat nog best eens kunnen kloppen. Het beste plekje qua geluid blijkt recht voor de koepel te zijn. Voor de picknicker die een strategisch plekje heeft uitgezocht, komt er veel moois voorbij.

In de muziekkoepel en een nabijgelegen podiumpje passeren een zevental acts de revue. Mr. Richard, Kendler, Long Conversations & The Closet Orchestra, Oldseed, June et Jim, Honig en Lingby trakteren het publiek op een mooie dosis muziek, variërend van singer-songwriter tot indiefolk. Niet overheersende, rustige muziek. Prettig om naar te luisteren terwijl je van je hapje, je drankje en niet te vergeten het overheerlijke zonnetje aan het genieten bent. Vooral het Frans- en Spaanstalige duo June Et Jim dragen met hun Franse taaltje extra bij aan een zomers gevoel.

Als je iets verderop zit, vis je als muziekliefhebber wel enigszins achter het net aangezien de muzikale klanken al snel over het grasveld de wijde wereld in vervagen. Long Conversations & The Closet Orchestra weet door de grootte van de groep en de hoeveelheid instrumenten hun muziek goed hoorbaar tot aan de andere zijde van het veld over te brengen. Voor een grote groep picknickers, die wat verder weg zitten, zijn de resterende, zachtere optredens beduidend minder goed hoorbaar. De meeste mensen komen echter voornamelijk voor gezelligheid. In dat opzicht dienen de diverse optredens prima als achtergrondmuziek. Op het goed gevulde grasveld heeft iedereen het in elk geval prima naar zijn zin en dát is natuurlijk het allerbelangrijkste.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen