De line-up van ESNS 2022 zit zoals altijd weer propvol talent. Dat het festival dit jaar wederom online is, doet daar niks aan af. Het nadeel is dat het programma zo vol zit, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zetten wij in de aanloop naar ESNS een aantal tips voor je op een rijtje. Dit keer: de vijf acts uit Nederland die je niet wil missen.

Frisse grunge

Beachdog is de nieuwe band van David Achter De Molen, voormalig frontman van John Coffey. Deze nieuwe formatie is al sinds het begin van de coronacrisis samen aan het repeteren en muziek aan het schrijven, maar pas eind vorig jaar is het eerste singletje de wereld in gekomen. Verwacht niet dezelfde muziek als wat je van John Coffey gewend bent: Beachdog is iets kalmer.

Zaterdag 22 januari | ESNS 01 | 21:45 – 22:00

Energieke garagepunk

Cloudsurfers - Zwemfest 2021

Cloudsurfers - Zwemfest 2021

Cloudsurfers klinkt als punk op een warm strand. Dat kan aan de naam liggen, maar het ligt toch zeker ook voor een deel aan de vrolijke gitaarrifjes die de snelle nummers doorrijgen. Deze band bracht vorig jaar hun debuutalbum uit, wat een enorm verlangen naar een goed gevulde zaal vol moshpits en zwetende mensen opwekt. Hopelijk kunnen ze het online ook waarmaken.
 

Zaterdag 22 januari | ESNS 02 | 23:10-23:25

Zijdezachte R&B

Gaidaa

Gaidaa

Deze jonge zangeres timmert sinds 2018 voorzichtig aan de weg. Ze scoorde toen meteen succes door haar feature op A Storm On A Summers Day, een nummer van Full Crate. Haar eigen werk is nog zwoeler en meer jazzy. Haar stem is prachtig, wat veelbelovend is voor haar liveshow op ESNS.


Vrijdag 21 januari | ESNS 01 | 20:20 - 20:35

Jazzy electronic

Jungle By Night

Jungle By Night

De kans is best groot dat je deze act al kent, toch kan ‘ie zeker niet ontbreken in dit rijtje met tips. Jungle By Night is live een ervaring die je niet mag missen. De negen bandleden zijn naast goede muzikanten ook goede vrienden. Tijdens het spelen spat de vriendschap en het plezier van het podium af. Maak je klaar om thuis lekker te dansen!


Vrijdag 21 januari | ESNS 01 | 22:25 – 22:35

Alles-uit-de-kast indie

Son Mieux

Son Mieux

Over leuke liveacts gesproken, Son Mieux is er ook zo eentje waarbij je niet stil kan blijven zitten. Een grote bak aan instrumenten is opengetrokken voor deze act, er is geen instrument denkbaar dat niet een keer in een nummer gebruikt wordt. Vooral frontman Camiel Meiresonne heeft het duidelijk enorm naar z’n zin tijdens het spelen.


woensdag 19 januari | ESNS 01 | 22:00 – 22:15

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is een showcasefestival voor Europese acts. Het festival zal dit jaar online plaats vinden van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 januari.