Dit jaar etaleren op Eurosonic Noorderslag ruim 350 Europese artiesten hun muzikale talent aan professionals uit de muziekindustrie en natuurlijk aan muziekliefhebbers. Vanwege de pandemie vindt de 36e editie van het festival voor de tweede keer volledig online plaats. Maar online of niet; kiezen uit zo’n groot aanbod blijft een uitdaging. Dit artikel licht alvast een tipje van de sluiter op, en helpt je op weg met de introductie van vijf internationale acts uit de line-up die je dit jaar niet mag missen.

NOISY

Deze act ontstond in het Britse Worthing en is een clash van rock, electronica en EDM. De melodieuze sound van het nummer Young Dumb doet wat denken aan Chemical Brothers, maar dan turbulenter. De videoclip met daarin een man op leeftijd die los gaat op twintigersavonturen werkt daarbij op de lachspieren. Aan energie en bravoure heeft deze band geen gebrek, en dat is precies wat deze stoere, alternatieve rockspruit zo interessant maakt.

Te zien op vrijdag 21 januari van 21:35 tot 21:45 uur op ESNS 02

Annie Taylor

Annie Taylor

Annie Taylor

De Zwitserse indierockband Annie Taylor bracht in 2020 het geprezen debuutalbum Sweet Mortality uit. De gepassioneerde band toerde al door Italie, Frankrijk en Zwitserland en gaat tijdens liveshows helemaal los op het podium. De opwindende, psychedelische rockliedjes zijn strak getimed en vervelen mede dankzij de zang van zangeres Gini Jungi geen moment.

Te zien op donderdag 20 januari van 22:25 tot 22:30 uur op ESNS 02

The Lounge Society

The Lounge Society

The Lounge Society

De jonge, enthousiaste muzikanten van de R&B- en funkact The Lounge Society uit West Yorkshire maken liedjes met een originele sound. Hun nummers zijn een protest tegen de troosteloze toekomst die de jeugd van Engeland voorgeschoteld wordt. Met rollende uitschieters richting de indie en rock, is deze vindingrijke gitaaract niet voor een gat te vangen. De band toert dit jaar door Engeland, waarvan de Nederlandse groep Pip Blom een aantal keer het voorprogramma verzorgd.

Te zien op donderdag 20 januari van 21:30 tot 21:40 uur op ESNS 02

Rita Ray

Rita Ray

Rita Ray

Rita Ray is een Estlandse singer-songwriter en componiste. Ze bracht in 2019 haar eerste studioalbum uit. Het ontspannen geluid van haar blue-eyed soul en klassieke R&B klinkt dromerig en symfonisch, maar de femme fatale zingt uit levenservaring en heeft een hekel aan zoete teksten. Haar vrolijke, onderhoudende liveshows worden verrijkt door een jazzband. Haar tweede album wordt dit jaar verwacht.

Te zien op donderdag 20 januari van 20:55 tot 21:05 op ESNS 02

Go_A

Go_A

Go_A

Oekraïense folklore verpakt in een modern, elektronisch jasje.  De muziek van Go_A kennen van we het songfestival vorig jaar in Rotterdam. De act scoorde toen terecht hoge punten met het liedje Shum. Met de authentieke, folkloristische zangtechniek van ethno-zangeres Kateryna Pavlenko en de elektronische, muzikale entourage laat de band een dansbaar, eigen en gedurfd folkgeluid horen dat geen verdere uitleg nodig heeft.

Te zien op donderdag 20 januari van 23:15 tot 23:25 uur op ESNS 03

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is een showcasefestival voor Europese acts. Het festival zal dit jaar online plaats vinden van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 januari.