3voor12 Gelderland

3VOOR12 lokaal lanceert website in Nijmegen

Een indrukwekkende rij artiesten treedt op in Doornroosje

Na een periode van intensieve voorbereidingen zal de VPRO op 9 september het startschot geven voor de vijfde 3VOOR12 lokaal: Arnhem-Nijmegen. Het belooft een groot feest te worden. Een voorproefje.

Op 9 september start 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. En niet zonder trots! De site staat klaar voor een spectaculaire lancering. En hoe zouden we dat anders doen dan met muziek? Er treedt een indrukwekkende rij artiesten op in Doornroosje. Denk aan The Gathering. De band heeft met een serie indrukwekkende optredens in LUX al laten zien akoestisch zijn mannetje te staan. Met opnames van die concerten in de thuisstad is de cd Sleepy Buildings samengesteld.

Tijdens het lanceringsfeest zal het publiek toetsenist Frank Boeijen aantreffen en Anneke van Giersbergen, die inmiddels hoogzwanger is. Ook The Proov treedt op. Geen onbekende op de Nederlandse podia. Live staat de band garant voor hoogstaande hiphop. The Proov werkt hard aan nieuw materiaal. Eind oktober gaan zij de studio in om het nieuwe album op te nemen: Battle Mode. Donderdag 9 september geven zij alvast een voorproefje van de nieuwe tracks.

Met echte Arnhemse reggae won Out of Many op 3 juli de spannende finale van de Music Awards Gelderland. Ze plaatsten zich hiermee voor de regiofinale van de Grote Prijs van Nederland. Ook de publieksprijs ging naar Out of Many. Zonder twijfel laat de band deze avond zien waarom zij beide prijzen wonnen.

The Kevin Costners stonden dit jaar al eerder in Doornroosje. Daar wonnen zij op spectaculaire wijze de Roos van Nijmegen. The Kevin Costners hebben inmiddels een indrukwekkende speellijst op hun naam staan. Een lijst waar deze lancering niet op misstaat. Ladybooster brengt volgens een niet nader te noemen bron op het internet ‘een wervelende hardrawkinsurfpunk&roll show met bakken zweet en veel bier’. En dat is ook precies waarom we ze uitgenodigd hebben. Want hoe lanceer je 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen anders dan met die drie zaken...?

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12