3voor12 Gelderland

Dag Des Oordeels: When April Comes - Now

Deftige popliedjes gedrapeerd in een folksaus

De Duivense formatie When April Comes presenteerde in november 2004 de cd 'Now'. Deze eigen-beheerproductie is geproduceerd door de Excelsior-huisproducer Frans Hagenaars en gemasterd in de Wisseloordstudio's. Dat klinkt veelbelovend. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen deed een stap buiten de stadsgrenzen en luisterde kritisch.

Mijn statige landhuis ligt aan het rand van het bos. Het heeft prachtige barokplafonds, een lange oprijlaan en ik heb een butler. Mocht je een idee hebben waar dit is, dan zal ik je zeggen dat het allemaal verzonnen is. Ik mag er hoogstens van dromen. Die droom is te danken aan het mini -album 'Now' van de uit Duiven afkomstige When April Comes. Het chique driemansorkest maakt deftige popliedjes gedrapeerd in een folksaus.

De plaat is in eigen beheer uitgebracht en is geproduceerd door de Excelsior huisproducer Frans Hagenaars. De plaat valt op door het gebruik van viool en de geëngageerde cello en harp. Het blijft een popplaatje, dus is er uiteraard ook ruimte voor de akoestische gitaar en drums. En jawel, ook voor een elektrische gitaar. Al blijft het (helaas) braaf binnen de lijntjes. De stem van zangeres Sarah Maters is duidelijk verstaanbaar boven de instrumenten gezet. Het past bij een statig landhuis zoals dat van mij. In een rijtjeswoning doet het mogelijk wat geforceerd aan.

De verwijzingen in de bijgesloten biografie naar Bettie Serveert en Talk Talk komen vreemd over. Was het maar waar. Iets meer pit had best gemogen. Het schijfje gaat statig voort. Misschien is dat wel het grootste bezwaar. Het is te statig, ook al duurt het maar een kleine twintig minuten. James?! Een dubbele whiskey graag en geef When April Comes er ook één. En in één keer achteroverslaan. Nu!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12