3voor12 Gelderland

Nieuwe release: Contraire - Write the Plot

Voortgekomen uit een samenwerking met Wageningen 45

Contraire, een nieuwe viermansband uit Arnhem en Utrecht, komt vandaag met hun nieuwe single ‘Write the Plot’. De single is voortgekomen uit een samenwerking met Wageningen 45 (Bevrijdingsfestival Gelderland).

Als onderdeel van de Muzikale Tour van de Vrijheid werd de band door Wageningen 45 uitgenodigd om een rondleiding te krijgen in het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten. Hieruit volgde een bijzonder interview met dhr. Jan Slomp, wiens vader Frits Slomp in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol speelde in het opzetten van het landelijk netwerk voor onderduikers, samen met Heleen Kuipers-Rietberg (Tante Riek). Geïnspireerd door dit unieke verhaal schreef de band hun nieuwe single 'Write the Plot' die gaat over het verschil dat wij als individuen kunnen maken als we met onrecht worden geconfronteerd.

Contraire is een nieuwe formatie, een doorstart van de solo-act Writist van Maurijn Teunisse. De band maakt indie/elektronische popmuziek in het verlengde van Weval, Faces on TV en HER en bestaat uit Maurijn Teunisse (songwriter, frontman), Yaresh Soekhlal (bas, synths), Timo Vermeer (synths, gitaar) en Daan Quittner (drums).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12