3voor12 Gelderland

Deze 10 Gelderse artiesten doen mee aan de Muzikale Tour van de Vrijheid

Zij schrijven een track bij een bijzonder oorlogsverhaal

In aanloop naar 5 mei worden 10 Gelderse artiesten gekoppeld aan een verhalenverteller die ze meeneemt in de historie van een iconisch oorlogsmonument. Geïnspireerd op deze ontmoeting maken de artiesten een track en videosessie op locatie die op 5 mei wordt uitgezonden op Omroep Gelderland. Deze 10 muziekmakers zijn geselecteerd:

Thema-uitzending
Deze Gelderse talenten gaan komende weken aan de slag met het maken van muziek. Zij krijgen ieder een historische locatie en verhalenverteller met een bijzonder verhaal toegewezen. Op 5 mei is het resultaat van deze ontmoetingen te zien op Omroep Gelderland in een speciale thema-uitzending met videosessies, interviews en liveoptredens.

Muzikale Tour van de Vrijheid
De Muzikale Tour van de Vrijheid is een initiatief van Wageningen45, het comité dat onder andere de herdenking en het bevrijdingsfestival in Wageningen organiseert. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Omroep Gelderland, Cultuur Oost en Poppunt Gelderland.

Online Bevrijdingsfestival
Uit de aanmeldingen heeft Wageningen45 ook enkele artiesten geselecteerd om te spelen op het online Bevrijdingsfestival 2021, zij worden binnenkort bekendgemaakt. De acts nemen een livesessie op die op 5 mei te zien zal zijn tijdens het interactieve programma Wageningen45 LIVE op www.wageningen45.nl.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12