3voor12 Gelderland

Zwarte Cross maakt i.s.m. Noisey eerste namen hiphopprogramma bekend

Extince, Snelle, Fresku, Leafs, Dio, Potential Criminal en De Likt

De organisatie van de Zwarte Cross heeft de eerste namen voor het nieuwe hiphoppodium The Noaberhood bekendgemaakt. Onder andere Extince, Snelle, Fresku, Leafs, Dio, Potential Criminal en De Likt zullen van 12 tot en met 15 juli op dit 33e podium staan.

Daarnaast maakt de organisatie bekend dat ze gaan samenwerken met Noisey, het muziekplatform van VICE. Dit is onderdeel van een bredere samenwerking die de Zwarte Cross met Noisey’s moederbedrijf VICE Benelux aangaat. VICE Benelux gaat als mediapartner content over Zwarte Cross publiceren op de verschillende VICE-kanalen.

Het gehele festivalweekend wordt een bomvol muziekprogramma gepresenteerd waarbij grote namen jong talent uit de Benelux afwisselen. Zo is Extince een pionier die al 30 jaar in het vak zit, heeft de Zwarte Cross met Fresku een legende en creatieve duizendpoot naar het terrein gehaald en is Dio de alom bekende showman met superveel hits. Potential Criminal is een hiphopband met een super sterke liveshow en teksten met inhoud.

De Likt zijn rauwe Rotterdammers met keiharde beats en een gekke show, Snelle is daarentegen een jongen uit de provincie. Met zijn vernieuwende sound en sterke teksten heeft hij een mooie toekomst voor zich net als Leafs. Binnenkort volgen meer hiphopnamen.

In totaal zijn er tijdens de Zwarte Cross dit jaar 33 verschillende podia en komen er meer dan 250 bands en zo’n 1000 theaterartiesten naar Lichtenvoorde.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12