Aankomend weekend is er weer een nieuwe editie van PolderPop in Leuth, bij Nijmegen. PolderPop richt zich met de programmering vooral op nieuw talent dat op de rand van een doorbraak zit. Op deze 28e editie van het festival onder meer Taveneer, Taxidermist, The Naked Sweat Drips en Dan Hair. Op zaterdag 12 augustus is er een nieuwe festivalavond: PolderPop Roots & More met de Nederlandse top op het gebied van blues en Americana. Zondag 13 augustus is het gratis PolderPop.

PolderPop bouwt de podia net als vorig jaar dit jaar op aan de rand van bedrijventerrein Lieskes Wengs in Leuth (bij Nijmegen). Zaterdag 12 augustus met PolderPop Roots & More gaan de poorten open om 18.30 uur; de entree zaterdagavond is 16 euro (voorverkoop). Zondag 13 augustus gaan de poorten om 13.00 uur open; entree is die dag gratis. Voor PolderPop Roots & More zijn online kaartjes te koop via: www.polderpop.com.

PolderPop Roots & More zaterdag is met de Nederlandse top op het gebied van blues en Americana. Vanaf 19:00 uur vind je zes bands op de podia: DIX met Americana uit de Maas & Waaldelta, Mercy John met Americana en loepzuivere samenzang, de bezeten bluesman Ralph de Jongh, koning van de Nederlandse Americana JW Roy & the Royal Family, de prijswinnende gitaarvirtuoos Leif de Leeuw Band en de beste blueszangeres van Nederland AJ Plug.

Zondag 13 augustus spelen vanaf 13:00 uur op twee podia negen bands die het in zich hebben om groot te worden: Nijmeegse indie-rock door Taveneer, Achterhoekse indie-folk van Snow Coats, country van Maurice van Hoek, groovende rock door Taxidermist, de energie van PEER zoals we die kennen van punk en rock & roll, industrial metal door Kid Harlequin, phycho-grunge van The Naked Sweat Drips, de kleine liedjes en stevige rock van singer/songwriter Dan Hair en de explosive americana van Rob Klerkx & the Secret.

PolderPop Roots & More
Zaterdag 12 augustus, 18:30 uur, eerste band 19:00 uur
Toegang: voorverkoop € 16,00, dagkassa: € 20,00

PolderPop
Zondag 13 augustus, 13:00 uur, eerste band 13:00 uur
Toegang: GRATIS