Welnu, op de loepzuivere samenzang van de zussen valt weinig af te dingen. En hun klavier en cello-spel verraadt een klassieke scholing. Maar dan reken je buiten de donkere soundscapes en heavy beats. Toetsen gecombineerd met elektronica is inmiddels gemeengoed. Maar niet alleen toetseniste en zangeres Dienne bediend zich van elektronische soundscapes. Ook haar cello-spelende zus Nelle weet haar weg met elektronica en effecten. Cello gecombineerd met een wahwah-pedaal geeft bijna vijftig jaar na Hendrix nog steeds een behoorlijk verrassend effect. En zo zorgen de zussen voortdurend voor afwisseling door hun catchy melodieuze songs te voorzien van duister dreigende elektronica.
#4DF16: Lili Grace doet haar naam eer aan
Jonge Vlaamse zussen-met-een-bite
"De Belgische zusters Nelle (24) en Dienne (22) komen uit Ham en brengen tweestemmige songs begeleid op cello, toetsen en elektronica", aldus de Valkhof Festival-website. Schattigheid troef zou je denken. En je gedachten dwalen langzaam af naar de lieve en illustere voorgangers als de a capella-meisjes van Laïs. Fout! Want de combinatie toetsen en piano roept ontegenzeggelijk associaties op met lieve-meisjespop, maar Lili Grace biedt meer...
Je maakt me nieuwsgierig. Meer? Vertel?
Neigt dat niet snel naar bombast?
Dat is een gevaar hè? Maar Dienne en Nelle zijn niet alleen virtuoze muzikanten behept met gouden keeltjes, ze weten ook hoe ze een goede melodie moeten schijven. Ze combineren de catchiness van de perfecte popsong met de driegende bevreemding van rauwe ambient.
Dat klinkt als een mindfuck
Dat is het zéker. De zussen Dienne en Nelle van Lili Grace zijn zeker niet "what you see is what you get". Maar het "Grace" in de naam Lili Grace doen ze zéker eer aan. Dit is gracieuze muziek. En dat een understatement.