Dag des Oordeels: Deanmoore - Illusions

Bertus Elings ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes. Deze keer de nieuwe EP van Deanmoore - Illusions.

De lijst wapenfeiten wordt in 2015 voortgezet met de release van de EP Illusions, een mooi staaltje Achterhoekse progressive rock waarop vijf songs prijken die nieuwsgierig maken naar een heel album.

Illusions is een goed geproduceerde EP met fijn in het gehoor liggende muziekstaaltjes, waarbij hoofdrollen zijn weggelegd voor zanger/gitarist Nils Wiegerinck en drummer Roel Stoltenborg. De stem van Nils geeft de mooie opbouw van de nummers extra dimensie en Roel laat donderend horen dat hij zijn drumstel alleszins beheerst. Vlak trouwens de belangrijke bijrol van Harmen Stortelder niet uit, wiens gepluk aan de bassnaren het geheel naar een hoger niveau tilt. Daar past dan direct de enige kanttekening bij: misschien moeten de heren eens nadenken over een tweede gitarist. Dat zou namelijk potentieel nog meer diepgang en stevigheid kunnen geven en Deanmoore boven het gemiddelde laten uitstijgen.

Drie nummers verdienen expliciet veren in hun reet. Ten eerste is daar ‘Waves’, een heftig en stevig voorbeeld van waartoe de heren in staat zijn, met een prominente plaats voor het goede samenspel van zang, gitaar en drums. Het tweede uit te lichten stuk is ‘Untouchable’ dat fascineert door de verschillende ritmes. Tot slot ‘Superimposter’, alleen al vanwege het feit dat hiervoor begin februari een officiële clip is gelanceerd. Bovendien ligt hier een flinke nadruk op de mooie stem van Nils.

Illusions staat inmiddels op Spotify en de presentatie is op 21 februari a.s. in Den Diek te Lichtenvoorde.