Harold Broedelet, redacteur
Als etnische Aziaat moet ik natuurlijk proeven hoe de Oosterse keuken op de Zwarte Cross smaakt. Meestal check ik of er ‘echte’ Indo’s/Aziaten in de keuken staan, of dat de eigenaar van Oosterse komaf is. Op dit festival staan de ‘kokkies’ van Mr. Long achter de toonbank. Mr. Long, wiens identiteit voor mij nog steeds een groot geheim is, noemt zichzelf de ‘King of the Asian Cuisine.’ En dat maakt hij waar. Zijn menukaart lijkt karig, maar is toch gevarieerd. De bediening is zeer vlot en efficiënt. Ik ga voor de bami plus extra. Dat extra bestaat of uit een stuk kip/twee stokjes kipsaté/zes mini-loempia’s/twee Vietnamese loempia’s. Als satéliefhebber kies ik uiteraard voor de kipsaté. Dit kostje kost me echter wel een rib uit mijn lijf: 4,5 muntjes. Omgerekend is dat ruim 10 euro. Maar dan heb je wel wat. De smaak is heerlijk! De bami goreng (goreng = gebakken) is lekker gewokt in rijstolie, net als de groente. Die bestaat uit taugé, zoetzure reepjes wortel/peen, boontjes en prei. En zoals het een goede Aziaat betaamt, lekker gekruid (maar absoluut niet (te) pittig). Ten slotte de satésaus, oftewel de boemboe saté: lekkah! (Harold Broedelet)
Cijfer: 8,5