Roel Salemink timmert al enkele jaren aan de weg als dj en producer. Zijn bekendheid neemt inmiddels toe in binnen- én buitenland. Zo mocht de muzikant al platen produceren voor onder meer Carl Cox, één van de bekendste dance-artiesten ter wereld, die zijn eigen radiozender en clubavond heeft op Ibiza.
De samenwerking tussen Salemink en Carl Cox is vergelijkbaar met die van David Guetta met Afrojack. Onder de vleugels van Guetta werd Afrojack de afgelopen twee jaar een wereldster. Bewandelt Salemink nu dezelfde weg? Hij is er zelf nuchter onder: “Ik maak muziek omdat ik van muziek houd, niet voor de roem of het geld. Dat de waardering toeneemt en er zich interessante muzikale kansen voordoen, is natuurlijk erg gaaf.”
Roel Salemink gaat internationaal
Nederland kent succesvolle exportproducten als dj’s Armin van Buuren, Tiësto, Afrojack en Junkie XL. Daar komt een Achterhoeker bij: Roel Salemink uit Gendringen en treedt 1 maart voor zes miljoen luisteraars op tijdens een radio-uitzending van Carl Cox Global Radio. Is een volgend succesvol Achterhoeks dance-exportproduct na Junkie XL geboren?
De Achterhoeker brak door bij het technopubliek met Manalive, een remix van de houseklassieker van Devilfish uit de jaren negentig. Deze plaat eindigde in de top 10 van meest gedownloade technotracks in 2010. Daarna ging het in een stroomversnelling met aanvragen van producers van over de hele wereld. Salemink krijgt waardering en als je aan grote dancefestivals als Tomorrowland, Dancevalley en Mysteryland denkt, weet je als liefhebber inmiddels dat zijn platen daar vaker dan één keer op een dag te horen zijn. “Dat geeft een enorme kick", zegt Salemink. "Mijn muziek slaat aan, omdat het een dansbare muziekstijl is met een eigen identiteit, denk ik.” Zo ervaren de platenlabels, organisaties die hem boeken en collega-producers dat wel.
Momenteel is Salemink met Marco Bailey bezig aan een remix voor Felix The Housecat. Daar komt 1 maart een optreden op Global Radio van Carl Cox bij. Voor zes miljoen luisteraars laat hij vooral zijn eigen muziek horen en de Achterhoek met trots in de schijnwerpers zetten als talentvolle muziekregio.