Muziekcafé Merleyn overweegt verhuizing

Van de Hertogstraat naar de Bloemerstraat.

Tim Arets ,

Muziekcafé Merleyn, o.a. de uitvalsbasis van vele clubs 3voor12 gelderland, is nu nog te vinden in de Hertogstraat in Nijmegen. Maar de organisatie heeft interesse in verhuizing naar de nieuwbouw aan de Bloemerstraat van ontwikkelaar Hendriks, zo meldde de Gelderlander. En dan in het specifiek naar de kelders van de toekomstige nieuwbouw.

Het steeds vaker klagen over geluidsoverlast door de buren zorgt ervoor dat Merleyn wel wat ziet in de nieuwbouw aan de Bloemerstraat. Het aantal optredens in de Hertogstraat is door het geklaag over de geluidsoverlast namelijk beperkt. Merleyn heeft de afgelopen jaren al geïnvesteerd in geluidsisolatie, maar het klagen blijft aanhouden. "Als we de overlast écht volledig willen oplossen moeten we een soort 'doos' in het pand bouwen. Dat is veel te duur", zegt Toine Tax, directeur van Merleyn (en Doornroosje), in de Gelderlander.

Tax vindt dat het voortbestaan van Merleyn essentieel is voor de muziekketen in Nijmegen. Om die reden is hij al langere tijd op zoek naar een nieuwe locatie. De kelder in de nieuwbouw aan de Bloemerstraat ziet Tax als prima alternatief. Ondanks dat de nieuwe locatie de klachten van geluidsoverlast zal verhelpen, zit er ook een nadeel aan vast. Een verhuizing naar de Bloemerstraat zorgt ervoor dat Merleyn meer geld kwijt is aan huurkosten, aangezien het café zonder subsidie van de gemeente draait. Gelukkig kan het muziekcafé op de nieuwe locatie in plaats van 170, 200 bezoekers ontvangen en zullen er weer meer optredens gepland kunnen worden. In de kelder in de Bloemerstraat is daarnaast ook nog ruimte voor de inrichting van twee oefenruimtes voor popbands. Zo is de organisatie verzekerd van extra inkomsten.

Bron: De Gelderlander