Publiek smult van Birth Of Joy Publiek smult van Birth Of Joy

Hier gaan we nog meer van horen

, Tekst: Michael Weijers

Publiek smult van Birth Of Joy

Hier gaan we nog meer van horen

Tekst: Michael Weijers ,

Birth Of Joy tekende afgelopen weekend een contract bij een groot label. Dat ze dit meer dan verdiend hebben mag Nijmegen nu in levende lijve ondervinden.

Hier gaan we nog meer van horen

 

Birth Of Joy tekende afgelopen weekend een contract bij een groot label. Dat de band dit meer dan verdiend hebben, mag Nijmegen nu ondervinden.

CONCERT
Birth Of Joy, Lift!, vrijdag 22 juli 2011

MUZIEK
Een basis van blues en psychedelic rock, afgewisseld met rock'n'roll en boogie.

PLUS
Birth Of Joy speelt een uiterst afwisselende show. Door het orgel is een basgitaar absoluut geen gemis. Veel lof voor de drummer, want hij is technisch ijzersterk en mishandelt de drumvellen als een bezetene. Het publiek smult ervan en binnen de kortste keren danst iedereen bij het podium.

MIN
Het instrumentale intermezzo halverwege de set dreigt op gegeven moment wat te lang te worden. Hoewel deze door de ritme- en spanningswisselingen redelijk interessant blijft, wordt er na enkele minuten steeds minder bewogen. De zang is eerst niet goed te horen, maar gelukkig wordt dit na een paar nummers goed bijgesteld. Birth Of Joy had ook prima op Saddlespan kunnen staan. Sterker nog, daar waren ze misschien nog beter tot hun recht gekomen.

CONCLUSIE
Birth Of Joy windt het publiek met gemak om de vinger. Met het platencontract op zak lijkt het erop dat niets de muzikanten nog kan stoppen. De paar minpunten zijn geen grote en die doen ook weinig afbreuk aan deze sterke show. Dit kan wel eens een grote band gaan worden. Volgend jaar Saddlespan?

CIJFER
8
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland