Barbarella heeft er zin in: Club3VOOR12/Gelderland

“We doen ons niet anders voor dan we zijn”

Tekst: Tim Arets / Foto's: Archief ,

De Nijmeegse band Barbarella is vooral bekend om hun stoner rock, maar het blijkt dat ze veel breder zijn geworden dan dat. Donderdag 1 december staan ze op Club 3VOOR12/Gelderland te Wageningen in Café De Overkant. We schuiven aan tafel bij Joost Reijnders, bassist van Barbarella.

“We doen ons niet anders voor dan we zijn”

De Nijmeegse band Barbarella is vooral bekend om hun stoner rock, maar het blijkt dat ze veel breder zijn geworden dan dat. Donderdag 1 december staan ze op Club 3VOOR12/Gelderland te Wageningen in Café De Overkant. We schuiven aan tafel bij Joost Reijnders, bassist van Barbarella.

Hoe is het voor jullie om op Club3VOOR12/Gelderland te staan?

Dit is onze eerste keer op een Club3VOOR12. Als bezoeker heb ik een paar 3VOOR12 clubavonden meegemaakt in Nijmegen. Dat waren altijd goed bezochte, gezellige avonden. Ik heb er erg veel zin in en hoop op een gezellige rockavond.

De andere band vanavond is Thee Hämmer. Kennen jullie de band?
De verschillende bandleden en hun andere bands kennen we natuurlijk, maar de Thee Hämmer heeft volgens mij nog niet veel opgetreden. Ik heb ze zelf nog nooit gezien of gehoord in ieder geval, dus ik ben erg nieuwsgierig wat het wordt.

Zou je een keer iets met de band samen willen doen, bijvoorbeeld een nummer opnemen of live optreden?
Het is altijd leuk om iets met anderen te doen. Of dat nu live optreden is, of iets opnemen. Wij hebben een nummer opgenomen met (rapper) Biggie Bigs voor de Keizersnede verzamel cd. Dat was een mooie ervaring. Helaas is tijd een beperking, anders zou ik nog wel een psychedelische rockband willen beginnen.

Jullie hebben meegedaan met de Popronde. Zijn jullie nu meer geboekt en hebben jullie goede reacties gehad?

De Popronde was een succes voor ons. We zijn vaak geboekt en hebben op mooie plekken mogen staan. Heel divers ook, van een instore bij Velvet Music in Amersfoort tot de grotere podia als Stairway to Heaven in Utrecht en De Meester in Almere, maar ook van alles daar tussenin.

We hebben ook heel positieve reacties gehad. Wij zijn 3FM Serious Talent en voor die begrippen zijn wij een stevige band. We doen ons niet anders voor dan hoe we zijn, dus soms moest het publiek even wennen, maar uiteindelijk waren ze enthousiast. Het is echt tof als mensen je vertellen dat ze bijvoorbeeld speciaal voor jou van Almere naar Utrecht zijn gereisd.

Jullie zijn bezig met een nieuwe single, A-Bomb, hoe staat het daarmee?

De opnames gaan goed. Ik ben tot nu toe heel blij met het resultaat. Naast A-bomb hebben we nog een aantal andere nieuwe nummers opgenomen. We zijn al heel lang niet meer de stoner rockband die we ooit waren. En dat zal met de nieuwe nummers ook wel duidelijk worden. Het is meer divers, maar wel nog steeds harde rock.

We zijn nu begonnen met het artwork, het mixen en alles wat er verder nog bij komt kijken. Dus het ziet ernaar uit dat we een releasedatum ergens begin 2012 wel gaan halen. En ja, dan mag je wel ‘eindelijk’ zeggen, want eigenlijk hadden we hem vorig jaar al willen opnemen en uitbrengen.

Jullie gitarist is laatst in het programma Topchef in de finale van de regio Gelderland beland. Werd hij herkend tijdens optredens ?
Hij is zeker herkend tijdens de Popronde, vooral de eerste paar optredens, maar ik heb niet het idee dat het ons extra promotie heeft gebracht.

De laatste maand van het jaar is alweer aangebroken. Nog goede voornemens of mooie dingen om op terug te blikken?

2011 Was een mooi jaar. Een persoonlijk hoogtepunt is dat ik voor de tweede keer vader ben geworden. Met de band hebben we leuke optredens gedaan, zoals spelen met Fu Manchu en Peter Pan Speedrock, maar natuurlijk ook de Popronde. Zelf vond ik ook het optreden bij de presentatie van de Keizersnede cd in Merleyn erg leuk om te doen. Het publiek ging er flink op los en dat is altijd lekker spelen.