PaasPop Zieuwent zondag: de bands buiten de spotlights

Room 06 trekt veel publiek

Tekst: Anne Berentsen / Foto's: John Boerdam ,

Dit jaar had PaasPop Zieuwent het qua programmering nét iets anders aangepakt dan de voorgaande jaren. Deze zondagavond stonden de spotlights op één man: Guus Meeuwis. 3VOOR12/Gelderland zocht de bands buiten deze spotlights op.

Room 06 trekt veel publiek

Dit jaar heeft PaasPop Zieuwent het qua programmering nét iets anders aangepakt dan de voorgaande jaren. De zaterdag was gevuld met leuke alternatieve bands en een zeer succesvol 3voor12/Gelderlandpodium! De PaasPopzondag is traditiegetrouw gevuld met een grote publiekstrekker en daarnaast een aantal kleinere bands om het geheel op te vullen. Deze zondagavond staan de spotlights op één man: Guus Meeuwis. 3VOOR12/Gelderland zocht de bands buiten deze spotlights op.

Rock met een jaren ’60 tintje doet het altijd goed in de Achterhoek. Birth of Joy valt dan ook duidelijk in de smaak. Orgelgeweld, gitaargeweld en drumgeweld. Overkill? Absoluut niet. Het dak gaat er af.

De keuze tussen Guus Meeuwis en Daily Bread is voor sommigen makkelijk gemaakt. De tent is misschien niet overvol als Daily Bread aftrapt, maar daar komt snel genoeg verandering in. Slayershirtdragers, een geitenwollensokkentype dat duidelijk een pilletje heeft gesnoept, een aantal vijftigplussers en de lokale jeugd…

Iedereen danst, springt en (in het geval van het geitenwollensokkenpersoon) maakt vage, psychedelische bewegingen. Na afloop wordt de dampende tent op maar liefst twee toegiften getrakteerd!