FortaRock rugsponsor N.E.C. bij komende uitwedstrijden FortaRock rugsponsor N.E.C. bij komende uitwedstrijden

“Het is weer eens wat anders dan de gebruikelijke keukenwinkel”

, Tekst: Jasper Konijnenbelt

FortaRock rugsponsor N.E.C. bij komende uitwedstrijden

“Het is weer eens wat anders dan de gebruikelijke keukenwinkel”

Tekst: Jasper Konijnenbelt ,

Voetbalclub N.E.C. heeft er een opvallende shirtsponsor bij: de merknaam van metalfestival FortaRock siert komende uitwedstrijden het tenue van de Nijmegenaren. De overeenkomst is een samenwerking van N.E.C. en FortaRock waarbij tevens de stichting KiKa wordt gesteund. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met FortaRock artistiek directeur Freek Koster.

“Het is weer eens wat anders dan de gebruikelijke keukenwinkel”

De oplettende kijker van Studio Sport is het vast niet ontgaan: Nijmeegs voetbaltrots N.E.C. heeft een opmerkelijke nieuwe shirtsponsor: FortaRock. De naam van het organisatieplatform van de succesvolle metal-clubavond in Doornroosje en het zomerfestival siert sinds kort de tenues van de ballende Nijmegenaren tijdens uitwedstrijden.
Aan het tot stand komen van deze sponsoring ligt wel een andere reden ten grondslag dan het direct promoten van FortaRock bij de doelgroep, aldus FortaRock artistiek directeur Freek Koster. “Het betreft een overeenkomst waarbij Stichting KiKa wordt gesteund. Stichting KiKa houdt zich bezig met de bestrijding van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. De overeenkomst is tot stand gekomen door een bijdrage van Fortarock aan zowel N.E.C. als aan de stichting KiKa. N.E.C. en Fortarock steunen KiKa, door een gedeelte van het sponsorbedrag te doneren.”
De samenwerking komt niet uit de lucht vallen, zo stelt Koster. “Fortarock is al jaren aan N.E.C. verbonden. Zowel N.E.C. als FortaRock ondersteunen KiKa. Wij voelen ons verbonden met Nijmegen en ook met NEC. Ziedaar de link. Daarbij is het natuurlijk mooi dat via deze overeenkomst een goed doel gesteund wordt en tevens het festival nieuwe promotiemogelijkheden aanboordt. En voor een voetbalclub is een metalfestival natuurlijk weer eens iets anders dan de zoveelste keukenzaak.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland