Het verhaal mag bekend zijn: zangeres/toetseniste Roos Rebergen won met haar bandgenoten Tim van Oosten op drums, bassist Misha Veldhoen en gitarist Reinier van der Haak alles wat los en vast zit aan muzikale bandcompetities en werd gekozen tot beste singer-songwriter van Gelderland. De Gelderse Kunstbende finale, Ernem Zweet, de landelijke Spits Breakthrough Awards, de 3FM Buzz Award en als hoogtepunt de Grolsch Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Nog geen 20 jaar oud en dan al een staat van dienst waar je U tegen zegt. Veel veelbelovender kun je niet zijn. Hoewel de term veelbelovend niet eens meer van toepassing lijkt.
De Duivense omschrijft de muziek van haar band als 'melodieuze popmuziek met een rauw randje'. "We maken Nederlands- en Engelstalige muziek: driekwartsmaten en teksten over het leven." De nummers, waarvan er sinds kort zes op een minialbum te verkrijgen zijn, bevatten verder humor, melancholie, ironie en dramatiek, ondersteund door een sterke muzikale basis. Jonge mensen uit Duiven en Westervoort - alleen drummer Tim komt uit deze plaats - zijn voornamelijk aangewezen op Arnhem als the place to be. De boerderij waar Roos nu woont, zal wellicht verruild worden voor een kleiner woonoppervlak: "Ik woon nog steeds in Duiven maar waarschijnlijk ga ik in Arnhem wonen."
Wellicht dat ze, tegen de tijd dat ze haar sleutel in ontvangst neemt, dezelfde avond nog in Luxor naar een band kan gaan kijken, een plek waar ze nog weinig ervaring mee heeft. "Ik heb het vroegere Luxor niet zo mee gekregen, ik was toen vrij jong. Maar ik weet nog wel dat mijn broer Job een concert van Osdorp Posse heeft gezien. Hij was toen een jaar of acht en mijn vader ging mee. Ik weet niet hoe dat met de rest van de band zit want die zijn er nu niet bij. Wat we verder met Arnhem hebben? In Arnhem gaan we uit!"
De opnames van de videoclip betekenden voor haar een eerste kennismaking met de binnenzijde van Luxor. Zoals velen vond ze het pand indrukwekkend, zelfs in de huidige gedaante als bouwput. De originele staat van het gebouw is namelijk nog goed te zien. "Ik ben er met Tim geweest voor het filmpje. En het ziet er nu al heel mooi uit. Het is goed dat ze het in de oude stijl laten. Ook is het mooi dat het zo midden in de stad is, ik heb er heel veel zin in."
Volgens Roos is het hoog tijd dat de stad wat meer gaat leven en dat het een 'pop-injectie' krijgt. Steeds meer kleinere Arnhemse podia als The Stage en cafés als the Move en de Barok nemen initiatieven met live muziek. Deze ontwikkeling is volgens haar een goede start. "Ik ben wel blij dat ze bij the Move nu wat meer organiseren. Dat is wel een teken dat mensen er mee bezig zijn en dat het toch een klein beetje begint te leven. Er kan veel meer bij en waar moeten anders al die bandjes spelen?"