Aan de vooravond van het aanstormende festivalseizoen komt de Friese formatie Broken Brass met een vers album vol dampende blaasmuziek. De nieuwe plaat With A Vengeance is een eerbetoon aan jaren negentig actiefilms en bestaat uit een eclectische mix van New Orleans brass, hiphop, funk, balkan en jazz. Het is een succesformule die voor deze achtmansformatie komende maanden opnieuw garant zal gaan staan voor tal van opzwepende optredens in buiten- en buitenland.

Broken Brass is naast bands als Raad van Toezicht en Jungle By Night onderdeel van een groep jonge Nederlandse muzikanten die instrumentale jazz, balkan en afrobeat hebben herontdekt als vruchtbare basis voor eigentijdse blaasmuziek. Broken Brass onderscheidt zich van andere bands met hun eigenwijze en aanstekelijke herinterpretatie van New Orleans Brass als belangrijke basis.

Ook de nieuwe plaat, de derde al weer na de doorbraak van de formatie met hun bewerking van Thrift Shop (de hit van Macklemore & Ryan Lewis in 2015), knalt er opnieuw stevig in. De meeste nummers zijn behoorlijk in your face. Soms wordt even gas teruggenomen en is er wat ruimte voor nuance en subtiliteit. Maar het duurt nooit lang voordat het gaspdaal weer wordt ingetrapt en de aanstekelijke ritmes en melodielijnen weer uit de speakers blazen.

Toch biedt de nieuwe plaat With a Vengeance een fijne afwisseling van nummers met verschillende stijlen, waarbij de Portugese rap op het nummer Brooks en de afrobeat op Murtaugh behoorlijk verslavend zijn. Maar ook diverse andere stijlen en invloeden vliegen de luisteraar om de oren bij het beluisteren van dit derde ijzersterke album van Broken Brass.

Met dit nieuwe album heeft Broken Brass een flink aantal fantastische nieuwe nummers op zak, waarmee de band weer menig festival plat zal gaan spelen. En zo prolongeert deze Friese festival-formatie bij uitstek, zonder enige twijfel haar positie op het hoogste niveau van zeer onderhoudende live-bands

Lees hier het interview met Broken Brass dat gepubliceerd werd naar aanleiding van het uitkomen van de remix EP VERSUS in oktober 2018:

INFORMATIE

Onlangs stonden de heren de longen uit hun lijf te blazen in het kader van de With A Vengeance tour in De Koperen Tuin, waar Podium Asteriks voor de gelegenheid was neergestreken. 3VOOR12/Friesland was erbij en de recensie en de foto's van de uitverkochte show kun je hier teruglezen.

De volgende gig voor de mannen in Friesland staat ook alweer op de planning, en wel op 5 mei aanstaand tijdens Befrijdingsfestival 2019 in de Friese hoofdstad. Ze spelen om 18.00 uur op het ROC Friese Poort podium.