#MadNes16: Organisatie voegt de laatste namen toe aan de line-up

MadNes Festival heeft het programma rond voor dit jaar

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Terwijl de zon steeds meer aan kracht lijkt te winnen heeft de organisatie van MadNes het programma rond! Het ultieme buitenfestival, op het strand van Nes, kwam gisteren nog eens met zestien (!) namen op de proppen en daarmee kan het plannen en indelen van de podia beginnen. Een mooie toevoeging is de naam van het Mexicaanse Los de Abajo! Maar ook ‘ons eigen’ Broken Brass Ensemble, Maask en O, Kutjes komen naar Ameland!

Een andere opvallende naam die opvalt is die van Maison du Malheur. Hun muziek, die roots, jazz,  honkytonk en rhythm and blues bevat klinkt erg authentiek, maar ook opzwepend. Van Los de Abajo, wat zoiets betekendt als ‘the underdogs’, kun je een alles verwachten van waar je aan denkt bij Mexicaanse muziek. Rock, salsa, reggae, ska en cumbia met een flinke dosis energie. Het negental uit Mexico stad gaat al enige tijd mee en is dus daardoor zeer bedreven en ervaren in het bouwen van een alleraardigst feestje. Datzelfde kan van de heren Broken Brass Ensemble ook gezegd worden. Hoewel de Friesen iets minder levensjaren op de teller hebben dan hun Mexicaanse collega’s, weten ook zij hoe je een menigte in vervoering kunt brengen. Waar human beatboxer en stemkunstenaar MAASK verschijnt is het ook binnen de kortste keren een gezellige chaos van dansende mensen. Op Ameland zal dat vast niet anders zijn.

Andere acts die naanr MadNes 2016 komen zijn De Amelander Juttersvrouwen,  (Amelander liederen mét accordeon), de Hongaarse speedfolk- en freakpunkband Bohemian Betyars, het Australische ska en dub kwartet Bootleg Rascals, de akoestische punkrocker Tim Vantol en het Duo Penaughty, dat garant staat voor ‘goede’ en ‘foute’ muziek. Frank Rensen, Dolltones XS, Neutroniq, O, Kutjes, DJ Chris Garrit, Lara Kroon en de Friese singer-songwriter Wessel Klooster completeren de line-up!