Leeuwarden genomineerd voor Evenementenstad van het jaar Leeuwarden genomineerd voor Evenementenstad van het jaar

Welcome to the Village in de running voor de innovatieprijs

, Marije Heida

Leeuwarden genomineerd voor Evenementenstad van het jaar

Welcome to the Village in de running voor de innovatieprijs

Marije Heida ,

Tegenwoordig kun je met opgeheven hoofd vertellen dat je uit Leeuwarden komt, want de stad zit al een aantal jaren flink in de lift. Veel projecten en evenementen kwamen in aanloop naar Culturele Hoofdstad 2018 van de grond, maar ook voor die tijd waren al veel positieve ontwikkelingen in de stad. De inspanningen van vele organisatoren en inzet van de gemeente wordt beloond met een nominatie voor de Nationale Evenementenprijzen.

Stad Leeuwarden

Na het binnenslepen van de prestigieuze titel Culturele Hoofdstad 2018 kan het niet meer stuk voor Leeuwarden en de Provincie Fryslân. Samen met Leeuwarden dingen de steden Groningen, Eindhoven, Rotterdam en Deventer mee voor de vakprijs Evenementenstad van het Jaar (categorie ‘grote gemeenten’).

Welcome to the Village

Naast de stad Leeuwarden is ook het driedaagse festival Welcome to The Village in the picture geraakt bij de juryleden van Nationale Evenementenprijzen. De organisatoren en vrijwilligers hebben voor de tweede maal afgelopen zomer een dorp gecreëerd aan de rand van Leeuwarden. In het natuurgebied de Groene Ster werd muziek, kunst en goed eten/drinken bijeen gebracht, waarbij het sociale aspect (‘Mienskip’) en duurzaamheid belangrijke uitgaanspunten waren. Mede dankzij een nieuwe insteek op het begrip festival hebben de dames en heren van Welcome to The Village de nominatie Innovatie Evenementenprijs in de wacht gesleept. In die categorie krijgt Welcome to The Village concurrentie van Hotel Rotterdam/Wake up in it en Roofgarden.

De winnaars worden op 20 november bekend gemaakt tijdens het Nationaal Congres Evenementen in Nijmegen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland